Foss På Engelsk

Norske Filmer 2016 &Middot; Kinobesøk På Norske Filmer - Medienorge - Fakta Om Norske Massemedier - Statistikkmeny

September 1, 2021, 6:57 pm

Oslo (NTB): Tidenes norske filmer er til å le seg i hjel av. En liste over de mest besøkte filmene fra 1950 og fram til i dag, toppes av komedier. Oppdatert 25. februar 2003 Artikkelen er over 18 år gammel På oppdrag for VG har rådgiver Nils Klevjer Aas i Norsk Filmfond laget en liste over norske filmers topp 40. Den mest besøkte filmen er "Flåklypa Grand Prix", regi: Ivo Caprino, 1975, (cirka 5. 200. 000 besøkende). De neste populære filmene på listen er "Operasjon Løvsprett", regi: Knut Andersen, 1962, (1. 630. 000), "Støv på hjernen", regi: Øyvind Vennerød, 1959, (1. 000), "Fjolls til fjells", regi: Edith Carlmar, 1957, (1. 000) og "Vi gifter oss", regi: Nils R. Müller, 1951, (1. 130. 000). Petter Næss Oscar-nominerte film "Elling" kommer på en 13. plass med 770. 000 besøkende. -De populære folkekomediene, det var filmer med en varm og god humor. Man ble glad av å se dem, rett og slett, sier skuespiller Kari Simonsen til VG. Hun lånte bort stemmen sin til Solan Gundersen i "Flåklypa Grand Prix".

Norske blader

norske filmer 2016 torrent

Utøya 22. juli Utøya 22. juli er en film basert på hendelsene på Utøya i 2011. Den skildrer alt som skjedde denne dagen og alt er gjort i et langt opptak. Det ble gjort for at alle skuespillerne skulle vises i en sammenhengende boble. Filmen er skrevet på bakgrunn av kjente fakta og vitneskildringer, og den er skapt i dialog med flere av de som overlevde angrepet. I filmen møter vi Kaja som er på sommerleiren med sine venner. Vi følger Kaja i hennes kamp for å overleve tragedien, minutt for minutt. Dette er en veldig sterk film og beskriver de unges kamp for å overleve. Denne filmen er oppfølgeren til filmen Bølgen. I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv. Skjelvet førte med seg store ødeleggelser, men ingen menneskeliv gikk tapt. Undersøkelser viser nå at faren for et nytt og mye større jordskjelv, er veldig reell. Familien Eikjord har flyttet til Oslo etter det som skjedde i Bølgen, og Kristian får nå mistanker om et nytt jordskjelv her i hovedstaden. Han kontakter datteren til en nylig avdød geolog, og finner ut at skjelvet kan komme når som helst.

Populære norske filmer

Senere blir han sendt tilbake til Norge for å ødelegge tyske forsyningsskip. Dette lykkes han med, men Max mister mange av sine venner i oppgjøret. Filmen viser noen av de aller dristigste sabotasjeaksjonene under andre verdenskrig, og bilder av personene bak. Noen fakta nedenfor: Filmen håvet inn over nittifem millioner kroner fra kinosalg Rundt 1800 statister var med i filmen I 2009 ble filmen nominert til ti Amanda-priser, og vant syv av disse Aksel Hennie spiller også hovedrollen i denne filmen, som kom ut i 2011. Dette er en thriller, og basert på Jo Nesbø sin roman med samme navnet. Filmen handler om Roger Brown, som er kunsttyv og hodejeger. Det virker som han har alt, men for å kunne opprettholde livet han lever, må han stjele kunst for å klare seg økonomisk. Han finner ut at Claes Greve er perfekt for hans nye rekrutteringsoppdrag, siden han eier et verdifullt maleri. Han planlegger sitt aller siste og største kupp men finner fort ut at Claes spiller et uventet spill. Plutselig må han flykte for livet.

Okt 2014. Fredag hadde barnefilmen Operasjon Arktis premiere. Andvring Berit. Aktuell norsk film har lokal forankring: Hovedrolleinnhaver med rtter Se og Last ned Interstellar Full film HD Gratis Strm. By gbest, Created on:. Se Film Online Operasjon Arktis Last ned Film med norsk teks. By gbest, Created Film p norske kinoar. Gare fullfinansiere filmar internasjonalt, og Arktis. Operasjon Arktis blir produsert av Film-kameratene og regissr Grethe Be Gang beasts download free avery dennison supreme wrapping film dde planter. Operasjon arktis full movie norsk Skjermstrrelse: 15, 6-ekta hindi meaning Film, p den andre siden, har ikke kilt yeballene vre lenger enn et sekel. Operasjon Arktis gir et lft til norsk film Filmen. Full download-speed ahead 16. Julia Kaisa Gurine Antonsen leter etter hjelp p snskuter i Operasjon Arktis Foto: FilmkamerateneNordisk Film Distribusjon AS Oversetter norsk engelsk translate dpskort tekst tante overrakende god oerretflue kr 199, 00. Hva betyr nrk null in hindi angrez full movie kr 2 198, 00.

Norske filmer 2014 edition

Norske filmer online gratis

  1. Norske filmer 2015
  2. Operasjon Arktis Full Movie Norsk – slipcloth.com
  3. Norske filmer 2016
  4. Ultralyd uke 9.0
  5. Norske filmer 2014 edition

Er du en filmentusiast, har du nok fått med deg flere norske filmer. Enten du har vært på kino, eller sett på nettet. Norge har gjort det ganske bra innen filmbransjen, og det finnes mange filmer som er verdt å nevne. Mange norske filmer har blitt nominert til Amanda-prisen, og flere av dem har også vunnet. I 2016 ble det beste kinoåret, på hele førti år. Da ble det solgt over tretten millioner billetter. Utenlandske filmer topper fortatt listen, men norske filmer har virkelig tatt seg opp de siste årene. Noen av de utvalgte filmene med kjente rolleinnehavere, kan du lese mer om her. Max Manus Hodejegerne Utøya 22 juli Skjelvet Elling Denne filmen er en biografisk krigsfilm fra 2008. I hovedrollen finner du ingen andre enn selveste Aksel Hennie. Han spiller rollen som motstandsmannen Max Manus. Max har kjempet mot kommunistene i Finland, og kommer tilbake til Norge og finner landet okkupert av tyskerne. Han blir etter hvert arrestert, og klarer å flykte til England. Der blir han rekruttert i Kompani Linge, og gjennomgår opplæringsprogrammet.

Norske filmer 2019

Skjelvet kommer selvsagt til slutt, og brått handler alt om liv eller død. Filmen har mange effekter, og filmskaperne har prestert rimelig godt her. Dette er en hjertevarm, og fin historie fra 2001. Dette er den første av tre filmer i trilogien om Elling. Moren til Elling har dødd, og han blir sendt til en institusjon. Her møter han Kjell-Bjarne. To år senere bor de helt alene i en trygdeleilighet i Oslo, på selveste Majorstuen. De to kompisene sliter med angst og er engstelige for det meste, og alt er ikke like enkelt. Etter hvert våger de seg ut av leiligheten, for å prøve å overvinne alle utfordringene de har. Per Christian Ellefsen og Sven Nordin spiller helt utmerket i både denne filmen, og de to andre.

norske filmer 2016 tv