Foss På Engelsk

Når Legge Om Til Vinterdekk - Drammens Tidende - Derfor Bør Du Kanskje Legge Om Til Vinterdekk Nå

September 2, 2021, 7:35 am

Det vil bli mildere utover helga, og tendensen er at det blir varmere fremover, forteller Samuelsen. Kaldluft fra Barentshavet Årsaken til at det nå blir hustrig i Tromsø, er et lavtrykk som ligger like øst for Kolahalvøya. – Akkurat nå er faktisk luftmassene over Barentshavet de kaldeste på kloden, lenger nord er det faktisk varmere. Lavtrykket pumper den kalde lufta sørover og innover Norge, sier meteorologen. Samtidig holder det på å bygge seg opp et høytrykk lenger sør i Norge. – Det er usikkert hvor langt nord hovedsenteret vil legge seg, men det blir i hvert fall varmere i et par uker fremover. Det vi ser er helt andre typer luftmasser enn de som kommer inn nå på onsdag, forteller Samuelsen.

Når legge om til vinterdekk video

Vær forsiktig over bruer eller pass Dette er steder der det ofte kan være isete, så løft foten litt opp fra gasspedalen når du kjører over dem. Hvis du blir sittende fast i snøen, bør du ikke bruke gasspedalen for mye Det er fare for at du bare graver deg dypere ned i et hull. Bruk lavest mulig gir og rugg dekkene frem og tilbake til du har fått nok bevegelse fremover til å presse deg frem. Unngå distraksjoner Du trenger all konsentrasjon du kan mønstre når det er mye snø. Ikke bruk telefonen eller gjør noe annet som kan distrahere deg.

Det er den samme historien hvert år. Sommeren avsluttes litt for brått, høsten sniker seg innpå oss, og vi går kaldere tider i møte. Og med synkende temperaturer følger frost, snø og glatte veier – det er med andre ord snart på tide å børste pollenstøvet av vinterdekkene. Gode dekk og godt veigrep er livsviktig. Tenk på dekkene som bilens sko – de er det eneste som til enhver tid er i kontakt med veien. Om vinteren bruker du mer robuste sko som passer underlaget, og du kan sette på brodder for å unngå stygge fall på isen. Det samme prinsippet gjelder for dekkene på bilen din. Som bilfører har du nemlig ansvaret for at kjøretøyet ditt til enhver tid har et godt nok veigrep på underlaget. Men vet du egentlig når du må skifte til vinterdekk? Hvilke datoer gjelder? Har du piggfrie vinterdekk, er det faktisk ingen frister og spesifikke datoer knyttet til bruken av disse. Statens vegvesen har imidlertid satt et krav om at dekkene på vanlige personbiler må ha en mønsterdybde på minimum tre millimeter i vinterhalvåret – uansett føre – og da er det ikke tilstrekkelig med sommerdekk.

Når legge om til vinterdekk song

  1. Når legge om til vinterdekk 2018
  2. Nrk brøyt i vei
  3. – Klart du kan legge om til sommerdekk nå!
  4. Mel gram til dl
  5. Når legge om til vinterdekk live

Sjekk her når du bør skifte til vinterdekk - DinSide

Det er særlig blant bileiere på Vestlandet og Sørlandet at antallet ulykker på sommerdekk har gått ned de to siste vintersesongene. Landsdelene har i årevis vært dårligst til å skifte til vinterdekk, viser en analyse av egne skadetall fra forsikringsselskapet If. – Tidspunktet for første snøfall, og i hvilken grad vinteren kommer brått på, slår tydelig ut i skadestatistikken. En del drøyer dessverre hjulskifte altfor lenge. Vi ser det særlig i områder som har et mildt kystklima og kanskje lite med snø gjennom vinteren, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If. Kasko eller delkasko? Slik velger du riktig forsikring til din bil Mange krasj i hovedstaden Oslo topper Ifs skadestatistik over krasj der bilen var skodd med sommerdekk sist vinter. Det er sjelden kost at hovedstaden er på toppen av listen. Hele 8, 4 prosent av bilskadene i Oslo sist vintersesong var på sommerdekk, mens vinteren før var andelen til sammenligning bare 2, 5 prosent. Informasjonssjef Sigmund Clementz i If. (Foto: If) – Vanligvis skjer disse ulykkene i Oslo-området på dagen med ordet «snøkaos» i titlene på nettavisene, altså første dag med snøfall.

Foto: Statens vegvesen Det er her Vegvesenets webkameraside kommer inn i bildet, ikke minst om du skal legge ut på langtur. De har nemlig en rekke webkamera stående langs norske veier. Disse bildene legger de ut på sine nettsider, hvor du kan gå inn og sjekke bilder fra din aktuelle veistrekning. Det kan være aktuelt allerede til helgen for enkelte. Ifølge Vegvesenet kan det komme snø i indre strøk på Østlandet til helgen. De oppfordrer derfor trafikantene til å legge om til vinterdekk hvis de skal ut å kjøre. – Vi oppfordrer bilistene til å legge om til vinterdekk hvis de skal ut å kjøre i disse områdene i helga, slik at man er forberedt hvis det skulle komme snø, sier Åsmund Møller Johansen, medievakt i Region øst i en pressemelding. Les også: Så enkelt skifter du dekk selv Oppdateres jevnlig På Vegvesenest kameraer oppdateres bildene fra de forskjellige veistrekningene jevnlig, noen så ofte som hvert femte minutt, mens andre kun oppdateres med noen timers mellomrom. Dette er informasjonen man får opp ved å klikke på et utvalgt kamera.