Foss På Engelsk

Bjørn Dæhlie Formue

September 1, 2021, 5:24 pm

Sett denne? Erna og Sivs formuesskatte-kutt går til pensjonistene Dæhlie: Betaler tre millioner i formuesskatt hvert år I ligningen for 2015 sto Dæhlie oppført med 345 millioner kroner i formue, 0 i inntekt, og rundt tre millioner i skatt. Ifølge Statistisk sentralbyrå finnes det rundt 1200 nordmenn med en formue på over 100 millioner kroner. Totalt fikk denne gruppen utlignet en fjerdedel av formuesskatten i Norge i 2015. 49-åringen opplyser at han selv betaler cirka tre millioner per år i denne ekstra skatten. – Det betyr at jeg da må trekke ut seks millioner av min virksomhet årlig, kun for å betale denne særnorske skatten. All øvrig skatt er helt ok, og helt riktig for å bygge nasjonen. Bjørn Dæhlie mener det er spesielt at formuesskatten skal betales uansett om han og hans selskaper tjener penger eller ikke. – Jeg vet om bedriftseiere som virkelig sliter med dette og gjerne skulle ha benyttet pengene til økt aktivitet. Tufte: – Ikke gøy å betale skatt ut av det blå Han får delvis støtte fra OL-kongen Olaf Tufte, som ved siden av foredragsvirksomhet også har tjent gode penger på undertøysselskapet Tufte Wear.

Mente det var tungt å betale formueskatt – har økt formuen med 107 millioner

RIK PÅ EIENDOM: Tidligere skiløper Bjørn Dæhlie har tjent seg søkkrik på eiendom. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix) Den gamle skikongen har også tatt gull i foretningsdrift. Skikongen Bjørn Dæhlie (51) har økt formuen sin fra 255 millioner kroner i 2013 til 515 millioner kroner i 2017. Dæhlie har i hovedsak investert pengene sine i eiendom, blant annet gjennom selskapene Dæhlie-Hyttene og Dæhlie Stugan. Hans beste investering (i følge ham selv) er Gardermoen Næringspark som han eier sammen med Bjørn Rune Gjelsten. – Jeg forsøker om dagen å finne trygge og bra investeringer i eiendom som kan kombineres med mye tid til fritid og skogsfugljakt. Jeg må også ha tid til å trene så mye at jeg henger med Erling Jevne og slår Vegard Ulvang på ski, sier Dæhlie til Dagens Næringsliv. Les også Reklame Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening.

  1. Shakespeares skjulte koder
  2. Elkjøp forsikring mobil number
  3. Kartverket historiske kart 8
  4. Hvor mye veier et egg
  5. Hvordan strikke knuter
  6. Muskel- og skjelettlidelser - Helse og sikkerhet på arbeidsplassen – EU-OSHA
  7. Grunnleggende årsaker til første verdenskrig

Idrettsstjernene som ble søkkrike etter karrieren - Dagbladet

Utforhelten Aksel Lund Svindal hover inn – og får rundt 16 mill. bare på sin skiavtale. Gamle OL-helter rikest Bjørn Dæhlie (225 mill. ), Lasse Kjus (67 mill. ), Vegard Ulvang (30 mill. ) og Kjetil André Aamodt (13, 5 mill) har gjort det strålende – også etter at de regjerte i løypene. Den ubestridte forretningsmannen blant nåværende og tidligere vinter-OL-stjerner, Bjørn Dæhlie, har gjort det fantastisk bra og er i en klasse for seg. Han har blant annet slått seg opp på eiendomsutvikling. Det er ikke tilfeldig at idrettsutøvere setter spor etter seg i business. De er oppdratt i en vinnerkultur – og de gamle "kleskongene" Dæhlie, Kjus og Ulvang visste tidlig å utnytte sitt potensiale med egne kolleksjoner, i likhet med Kari Traa (4, 9 mill) som solgte merkeklær for 172 millioner kroner ifjor. Therese har tatt hansken. Petter tok støvlene – og det går så det suser! Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug jr. leder ski-heatet blant OL-deltakerne i Sotsji med størst formue, bare slått av Patrick Thoresen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen bløffer når skattekuttene blir omtalt som vekstfremmende. – Regjeringens skattekutt fører til større forskjeller mellom folk, og øker budsjettunderskuddet, men de bidrar ikke til jobbvekst. Finansdepartementet kan ikke tallfeste en slik effekt. Regjeringens egne ekspertutvalg klarer det ikke. SSB finner at skattekutt er en svært lite effektiv måte å skape nye jobber på, sa Støre til VG tidligere i år. Publisert: 16. 06. 17 kl. 05:32 Oppdatert: 16. 10:37 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

Dæhlie nykommer på listen over Norges 400 rikeste

5 mR i august. Nergaard har derimot tidligere uttalt overfor VG at det bare er et fåtall seilere som kan leve av det. Pengene hans stammer fra noe helt annet. 57-åringen er nemlig styreleder i Bama, og har tidligere blitt døpt som «ridder av den gylne banen» av Finansavisen. I 2018 sank Nergaards formue med omtrent 100 mill. kroner, fra rundt 386 mill. kroner i 2017 til 285 mill. kroner i 2018, viser tall fra Skattedirektoratet Skattelista oppgir en inntekt på litt over 2, 8 millioner kroner. Gjennom selskapet Banan II eier Nergaard-familien en snau tredjedel av Bama Gruppen, som satser på blant annet frukt, bær og grønnsaker. Nergaard er for øyeblikket på 268. -plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste, med en estimert nettoformue på 1, 2 milliarder i 2019. NYTENKENDE: Bjørn Maaseide begynte som promotør for sine egne kamper. Da han kjøpte seg inn i treningskjeden Sports Club, startet han et eventyr som fortsatt pågår. Foto: Dave Marti / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer «Norges rikeste idrettsutøver» Tidligere sandvolleyballspiller Bjørn Maaseide beveger også på formuen sin.

Langrennslegende og merkevarebygger Bjørn Dæhlie er ifølge Dagens Næringsliv blitt halvmilliardær. I løpet av de siste fem årene har mannen med åtte OL-gull og ni VM-gull i langrennssporet økt formuen fra 255 millioner kroner i 2013 til 515 millioner kroner, ifølge ligningstall DN har fått tilgang til. – Jeg forsøker om dagen å finne trygge og bra investeringer i eiendom som kan kombineres med mye tid til fritid og skogsfugljakt, sier Dæhlie. Det er innen eiendom Dæhlie har gjort det best som forretningsmann, i tillegg til at han har tjent gode penger på merkevarene i eget navn, begge deler startet han med allerede som aktiv utøver.

– Det er helt urimelig. Det blir jo et demokratisk problem når en kort omtale av formueskatten blir møtt på denne måten, sier hun til TV 2. Hun mener dette illustrerer noe av problemet med næringslivets omdømme – at folk ikke skjønner hva som er realitetene. – Forstår de som kommenterer dette, at dette ikke er penger han har under hodeputa, men at det er verdier i bedriftene han eier og eventuelt driver? Det han er imot er jo formueskatt på såkalt arbeidende kapital, det vil si penger som gjerne skulle blitt brukt til videre investering i bedriftene, forklarer Clemet. Dette skulle jeg ikke ha sagt Hun mener hetsen i sosiale medier, om et tema nesten hele næringslivet er enige om, vil gjøre det enda vanskeligere å få næringslivsledere i tale. – Dette gjentar seg gang etter gang. Det er virkelig et tankekors, sier hun. Stor risiko Dæhlie var på møtet også opptatt av at næringslivsledere tar stor risiko når de forsøker å skape nye arbeidsplasser. Han sier at overgangen til næringslivet var krevende, og at det er et poeng som er underkommunisert i offentligheten.