Foss På Engelsk

Linser Mat Oppskrift

August 29, 2021, 10:16 pm
  1. Enkle retter - oppskrifter med linser - Spise
  2. Linser mat oppskrift 2017

Linse- og kikertburgere Hell av laken på linsene og kikertene (hvis du har kjøpt ferdigkokte på boks), skyll dem i kaldt vann, og la vannet renne godt av. Hell alt utover et kjøkkenhåndkle, og klapp linsene og ertene tørre. For at ikke «farsen» skal bli for bløt, er det viktig å få vekk mest mulig fuktighet. Kjør linsene og kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med finhakket løk og hvitløk. Tilsett egg, havregryn, spisskummen, korianderfrø, chili, urter, salt og pepper. Kjør til alt er godt blandet. Tilsett revet gulrot og kjør blandingen litt til. Form «farsen» til seks store og fine burgere. Dryss litt havremel på begge sider av burgerne. Varm en stor stekepanne, og stek linse- og kikertburgerne pent gylne (og sprø) på begge sider. Avokadokrem Del avokadoen på langs, fjern steinen og skrap ut fruktkjøttet. Bland avokadokjøtt, limesaft, hvitløk, chili, koriander og en god klype salt med en stavmikser til en glatt krem. Juster smaken med mer salt hvis nødvendig. Eventuelt mer chili, hvis ønskelig.

Enkle retter - oppskrifter med linser - Spise

Fremgangsmåte Start med å koke grønne linser eller bruk ferdigkokte fra boks. La dem koke til de nærmest går i oppløsning, og la dem avkjøle seg i 10 minutter før du går videre. Ha nøtter i matmølla og kjør til grov masse. Det skal ikke bli mel, men grove korn av nøtter. Ha over i en skål og sett til side. Rens oliven for stein og kjør til grov masse i matmølla. Det skal ikke bli puré, men tydelige biter av oliven. Ha over i en skål og sett til side. Grovhakk løken og stek på middels varme i 1 ts olje til den er blank og myk og har sluppet mesteparten av fuktigheten. Grovhakk hvitløken og la surre med i panna i et par minutter mot slutten. Ha løkblandingen over i matmølla og la den avkjøle seg der. Grovhakk soppen og stek den i tørr panne. Etter hvert vil den begynne å slippe væske, og den skal få steke til det igjen er helt tørt i pannen. Den kommer til å krympe masse og det er fint, poenget er å få ut all væsken. Når det har skjedd, ha soppen over i matmølla sammen med løkblandingen.

Ellers kler linser kraftige smaker som løk, tomat, bacon, spekeskinke, krydder og urter. Linser var lenge temmelig utrendy saker i Norge. Med unntak av helsekostfanatikere og veggiser, var det vel knapt nok noen som lot seg friste. Men det er det blitt en endring på. Nå serverer til og med de fineste restauranter linser som tilbehør til sine lekkert danderte retter. Det er da gjerne de små og dyre franske puylinsene - de står nemlig spesielt høyt i kurs hos kokkene. Seks gode oppskrifter: Kyllingfilet på linse- og spinatseng Linsesalat med fetaost Linsesuppe med kokos og koriander Linsesuppe med bacon Indisk linsestuing (daal) med røde linser Stekt breiflabb med grønne linser Fire gode grunner til linsenes popularitet 1. Linser er sunt Høyt innhold av proteiner gjør at linser er en god erstatter for kjøtt. Proteiner gir stor metthetsfølelse, samtidig som det ikke øker blodsukkeret - helt i tråd med slankende lavkarbo kosthold à la Fedon Lindberg. Proteinene i linser og belgfrukter er ikke av samme type som kjøtt.

  1. Eva vinje aurdal
  2. Hengsrød Smie AS boggikjerre med plan | Plustech
  3. Høytrykkspyler best i test quiz
  4. Tabell islandsk fotball

Linser mat oppskrift 2017

Enkel linse- og bønnesalat - Oppskrift -

Det anbefales derfor å spise kornprodukter i samme måltid for at kroppen skal kunne nyttegjøre seg proteinet. I tillegg til proteiner, inneholder linser en god del fiber og mineraler. 2. Linser er miljøvennlig Ved å erstatte kjøtt helt eller delvis med linser og bønner bidrar du positivt til drivhuseffekten. 3. Linser er billig Med litt ekstra som løk, litt krydder og ris kan en pose linser mette svært mange. De sveller også mye opp under koking. Aller billigst er linser i "innvandrerbutikker", i helsekostforretninger er de en del dyrere. 4. Linser smaker godt Som tilbehør til kjøtt og fisk, i supper og stuinger og salater - linser høyner måltidet. India har en stor andel vegetarianere, og de spiser mye linser. Det gjør at det finnes mange spennende oppskrifter på blant annet indisk dal (linsegrøt). Middelhavskjøkkenet byr også på en god del retter med linser. Les også: Sunt og godt med kikerter Lev sunnere med middelhavskosthold Kilder: «Belgfrukter - ny, gammel nordisk basismatvare? » av Fedon A. Lindberg og Marte Ottesen, «Indisk mat på norske fat» av Niru Kumra (Holm & Tangen Forlag 2004) Astrid Hals Til 4 porsjoner 4 stk Kyllingfilet Salt og nykvernet pepper Olje 4 ss Olivenolje 1 stk Løk 1 fedd Hvitløk 1 ts Garam masala 1 ts Karri 3 stk Kardemomme, hel 250 g Linser, grønne 5 dl Vann 2 stk Tomat 175 g Spinat, frisk 1 stk Sitron, saften av den Lag denne salaten i litt god tid før du skal servere den, slik at all smaken trekker inn i linsene.

Ferdigkokte hermetiserte linser holder også lenge, og er kjekt å ha et lite lager av. 4. Linser er billig og metter mange. Kjøp gjerne større 1-2-kilos poser med tørkede linser på grønnsaksbutikker, da får du MYE mat for pengene. 5. De er supersunne! Mye protein, lite fett, lav glykemisk indeks, rike på B-vitamin, spesielt rike på jern (dobbelt så mye som bønner) og inneholder også andre mineraler som folat, kalsium, fosfor, sink og magnesium. I tillegg holder de deg mett lenge. 6. Fungerer ypperlig som kjøtterstatning, med et proteininnhold på 20-30% i tørkede linser og 8-9% i ferdigkokte linser. 7. Linser er miljøvennlig mat. Det krever enormt mye mindre energi å produsere plantevekster enn kjøtt, og det gir mye mindre utslipp av klimagasser. 8. De er veldig anvendelige og passer til det meste. De smaker ganske mildt i seg selv, men er flinke til å mingle med andre smaker og kler alle krydder man måtte ønske å benytte seg av. (kilder:,,, plantebasert ernæring, ) Her er mine 11 favorittoppskrifter med linser: 1.

  1. Hvor mye koster et normalt bryllup
  2. Bomstasjoner i oslo drive