Foss På Engelsk

Hovedstad På Jamaica | Klokka I Jamaica Nå - Time.Is

August 30, 2021, 11:07 am

Andre gallerier er dedikert til folk og samtidskunst, inkludert verker av Barrington Watson, Carl Abrahams og David bokser. Besøkende kan utforske galleriet alene eller få en guidet tur å belyse bakgrunn av enestående kunstverk. President Barack Obama ser på memorabilia med museumsguiden Natasha Clark på Bob Marley Museum i Kingston, Jamaica, 8. april 2015 For mange mennesker er Bob Marley og Jamaica uatskillelige. Musikeren tidligere hjem og studio har blitt konvertert til Bob Marley Museum, i et creaky trehus. Det er det mest besøkte nettstedet i byen, og det er lett å se hvorfor. Timelange turene gir innsikt i Marleys liv og arbeid, og mange av hans personlige effekter er utstilt, inkludert Rastafari religiøse kapper, håndskrevne manuskripter og gitaren stjerneformet. Platestudio bak huset har blitt omgjort til en kino og utstilling hall, og hver slutter med en film av Marley siste dager. Andre severdigheter verdt Kingston inkluderer grøft Town museet, som feirer fødselen av reggae, ska og rocksteady musikk, frodige 45-acre håp hager, nasjonalparken helter, townhouse-slått-museum hovedkvarter huset, den vakre St. Jago de la Vega-katedralen, skinnende hvit Kingston sognekirken, Gordon Parliament House, folkets Museum av håndverk og teknologi, Maritime Museum og Castleton hagen, hjem til mange eksotiske arter av flora.

Hovedstad på jamaica resort

Jamaica, Caribbean På mange måter epitomizes Jamaica hva Karibien handler om. Denne vakre øya nasjonen ligger vest for Hispaniola og sør for Cuba. Hovedstaden Kingston, er et fantastisk kosmopolitisk sted og tilbyr en rekke store kulturelle og historiske attraksjoner, samt et fantastisk natteliv. Engelsk er det primære språket, men mange lokalbefolkningen også snakker Jamaicanske Kreolske. Valutaen for denne nasjonen, som har en befolkning på rundt 2, 8 millioner mennesker, er Jamaicanske dollar, men du kan vanligvis bruke amerikanske penger også. Jamaicas klima er tropisk varme og fuktighet kan være tyngende til tider. Men pleier interiøret, med sin høyereliggende, å være mer tempererte. Store byer er Kingston, Montego Bay, Ocho Rios og Negril og to store flyplasser tjene dette travle land: Norman Manley International Airport i Kingston og Donald Sangster International Airport i Montego Bay. Hvis du liker reggae, er Bob Marleys fødested og gravsted i ni mil ikke å bli savnet. Dunns elva faller, som stiger ned en heidundrende 600 fot, er helt fantastisk.

Statistikk Her finner du statistikk for Jamaica på mange områder, inkludert FNs bærekraftsmål(sist rapporterte år). Du kan også sammenligne med et annet land. Gå til statistikken for landet

Jordbruket spiller fortsatt en viktig rolle i landets økonomi, og det er hovedsakelig sukker og bananer som dyrkes. Siden 1960-tallet har Jamaica blitt en verdensledende leverandør av aluminium, og de eksporterer bauxitt og aluminiumoksid. Økonomien er svært sårbar for endringer i eksportvarenes pris på verdensmarkedet. Jamaica har også en stor uformell «svart» økonomi (ulovlig salg og handel som ikke blir beskattet). Noen anslag viser så mye som at 40 prosent av landets bruttonasjonalprodukt er "svart". Siden 1990-tallet har den økonomiske veksten i Jamaica vært langsom. Stor sosial uro, manglende statlig kontroll og store naturkatastrofer er de viktigste grunnene til den svake økonomiske veksten. Andelen fattige i landet har minsket, men nedgangen går sakte. Rundt 20 prosent av befolkningen lever under den nasjonale fattigdomsgrensen. Arbeidsledigheten blant unge ligger på rundt 30 prosent. Dette blir sett på som en av hovedgrunnene til at landet har et problem med gjengkriminalitet, og narkotikabruk og salg.

  1. Hovedstad på jamaica ny
  2. Hovedstad på jamaica airport
  3. New zealand hovedstad
  4. Hovedstad på jamaica live
  5. Hovedstad på jamaica resorts

Nico Ds «Ruff Times», som gjestes av Jamaicas lokale helt og internasjonale stjerne Jah Mason, har i flere uker sneket seg oppover den store øyas hitlister Nå kan Oslo-gutten sprette champagnekorken: Låten hans har rykket opp til #1 på landets offisielle reggaeliste. – Det var i utgangspunktet sykt å i det hele tatt komme inn på hitlisten, så du kan forestille deg hvordan det føles å ha den mest populære låten på Jamaica, sier Nico til – Eller forresten, det går nesten ikke an å forestille seg følelsen dette gir meg. Jeg svever på en sky. Tusen takk til alle som har kjøpt singelen! Videoen til «Ruff Times» er ifølge Nico skutt i et av de verste strøkene i Kingston, omringet av lokale gangstere med våpen. Men det gikk bra med Jah Mason på laget. Se også: – Turen forandret livet mitt 27-åringen er nå i studio og spiller inn sitt debutalbum, og er snart klar med den første singelen «You're a Star». NICO PÅ JAMAICA (DANIEL LANGLEITE) Se også: Spinnvill, våt norsk sommervideo Video: Nico D på NRK

Ferierende her tilbringe sin tid basking i solen, sprut i surf, golf, fiske, fotturer, dykking, snorkling, ridning riding, camping og nyter en rekke andre aktiviteter. Når det gjelder mat er ackee og saltfisk en bærebjelke. Jerk kylling, selvfølgelig, er noe hver besøkende må prøve. Som med andre nasjoner i Greater Antilles, orkansesongen går fra om juni til desember, så det er best å besøke i første halvdel av året. Se videoen om Jamaica... Jamaica video guide av jomfru atlantisk Kingston, Jamaica hovedstad Kingston er pent delt i uptown og downtown, og begge inndelingene tilbyr besøkende en rekke interessante severdigheter. Hovedstaden er bakken null for reggae musikk beats kan bli hørt gjennom byens gater både dag og natt. Frenetisk gaten liv er levende og energizing, historiske bygninger linje travle gater og enestående museer gi tankevekkende muligheter for utforsking. Devon huset er en av Kingstons mest spennende severdigheter. Sent 19nde århundre hjem har blitt vakkert restaurert og i dag er et museum dedikert til liv og verk av George Stiebel, en av landets rikeste innfødt sønner.

Trafikkregler på Jamaica For å forberede deg godt til en reise med bil, anbefaler vi at du setter deg inn i trafikkreglene på Jamaica på forhånd. Et lite knippe med regler ser du her: Det er venstrekjøring på øya, noe som betyr at du sannsynligvis bør øve litt først eller kjøre spesielt varsomt den første tiden På de tre store veiene gjennom landet, A1, A2 og A3, er fartsgrensen 80 km/t. Alle andre veier har fartsgrense på 50 km/t. Bilbelte er påbudt for sjåfør og passasjerer. Hva du kan oppleve med leiebil på Jamaica Jamaica er et innholdsrikt og spennende land med en varm kultur. Hovedstaden Kingston byr på raggaemusikk på hvert gatehjørne, en sjarmerende havn og fargerike kirker. Montego Bay er populært for snorkling, dykking og strandliv, og legg gjerne også turen til Negril på østkysten. Whitehouse er et av de mest romantiske stedene på øya, og er perfekt hvis du ønsker å slappe av sammen med partneren din. Det tar bare en liten dags kjøring å krysse øya. Sixt ønsker deg en god kjøretur på Jamaica!

Til tross for dette har landet store sosial problemer. Kriminalitet er et utbredt samfunnsproblem, og spesielt hovedstaden Kingston er sterkt preget av gjengkriminalitet. Koblingen mellom narkotika og kriminalitet er tydelig. Både narkotikahandel og misbruk av narkotika er omfattende. Kvinneundertrykkelse, seksuell trakassering og misbruk er et annet stort samfunnsproblem. Kvinner er underrepresentert i politikken, og i arbeidslivet tjener kvinner i gjennomsnitt mye mindre enn menn. Seksuelle minoriteter har få rettigheter, og blir regelmessig utsatt for hets og diskriminering. Homofili kan straffes med opptil ti års fengsel. Jamaica er kjent for rastafari-bevegelsen, som oppstod som en mobiliserende reaksjon mot undertrykkelsen av den fargede befolkningen. Rastafari-bevegelsens mest kjente formidlingsform er reggae-musikken. Menneskelig utvikling 95 av 186 Jamaica er nummer 95 av 186 land på Human Development Index over menneskelig utvikling. Økonomi og handel Jamaicas økonomi har siden 1960-tallet utviklet seg fra å være helt avhengig av jordbruk over til å basere seg mer på gruveindustri, turisme og penger som jamaicanere bosatt i utlandet sender hjem.

Geografi Jamaica er den tredje største øya i det Karibiske hav. Landskapet er preget av fjell og kupert terreng. I øst rager de høyeste fjelltoppene over 2000 moh. Langs kysten ligger en smal frodig kystslette. De mange elvene som renner ned fra fjellene skaper flere store fossefall. Vest- og sørkysten er beskyttet av korallrev som har skapt hvite sandstrender. Klimaet langs kysten er tropisk varmt og fuktig hele året. I fjellene er klimaet mer temperert med tydelige skiller mellom årstidene. Om høsten kan kraftige vinder fra sørøst skape store ødeleggende stormer. Størstedelen av nedbøren kommer fra oktober til november. Jamaica er regelmessig utsatt for jordskjelv og store tropiske stormer. Fra juni til november er det vanlig at øya blir truffet direkte eller berørt av orkaner i regionen. I 1988 ble øya hardt rammet av orkanen Gilbert. Orkanen førte til store ødeleggelser, og krevde 45 menneskeliv. De største menneskeskapte miljøutfordringene er forurensning av øyas ferskvann og havområder.