Foss På Engelsk

Fruktkake Til Jul | Engelsk Fruktkake - Nordic Diner

August 31, 2021, 5:08 am

Fruktkake er for mange en av julens viktigste ingredienser. Jo mer tørket frukt og nøtter, jo bedre blir den. Lag kaken tidlig, den kan modnes på et kjølig sted i flere måneder ( men ikke i fryseboks). Den blir bare mer og mer saftig ettersom frukten får gitt fra seg mer og mer væske. God holdbarhet! Fruktkake 250 g TINE Meierismør 2 dl sukker 4 stk egg 4 ½ dl hvetemel ½ ts salt 1 ½ ts bakepulver 5 dl tørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker) 1 dl cocktailbær hakkede valnøtter Slik gjør du det Du trenger en kakeform eller brødform. Sett stekeovnen på 150 °C. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten. Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form. Glatt til overflaten med slikkepott. Stek i nedre del av ovnen i 45 - 60 minutter. Avkjøl kaken før du hvelver den.

Fruktkake til jul 2016

fruktkake til jul dadler

Fruktkake til jul

Oppbevar kaken kjølig i en boks med lokk. Denne kaken kan gjerne lages i god tid før den serveres for den blir enda bedre av å stå og modnes litt. Oppskrift inspirert av Lise Finckenhagens julefruktkake.

Gni innsiden av bakeformen med nøytral olje og kle med bakepapir. Bruk kjøkkenmaskin til å piske pisk egg og sukker luftig. Sikt inn hvetemel, bakepulver og salt og kjør maskinen til alt er godt blandet. Fjern eventuelle steiner fra dadlene og bruk en kniv til å dele/hakke dadler og cocktailbær i mindre biter. Hakk nøttene og pass på å ha grove biter. Jeg har tidligere brukt kun paranøtter i kaken og det smaker veldig godt. Jeg har også brukt en blanding av hasselnøtter og pekannøtter, noe som også funker fint. Bruk det du liker best eller det du har tilgjengelig. Vend til slutt frukt og nøtter inn i kakerøren til alt er godt blandet. Hell røren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i ca 90-105 minutter (drøye 1, 5 time). Dekk formen med bakepapir for å forhindre at toppen blir brent. Stikk kaken med en kakepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Når pinnen er tilnærmet tørr er kaken ferdig stekt. Avkjøles i formen. Pakk den avkjølte fruktkaken inn i folie/matpapir og et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt og kjølig i 2-3 uker før den serveres i julens mange kaffeslabras.

Fruktkake til julia

  • Fruktkake til jul 3
  • Dobbelt opp - Gravid
  • Glutenfri fruktkake til jul
glutenfri fruktkake til jul