Foss På Engelsk

Marius Muller Død — Marius Müller - Døde Bare 40 År Gammel: - Det Han Gjorde, Er Ganske Massivt I Norsk Målestokk - Dagbladet

August 29, 2021, 1:11 am

En marsdag i 1999 setter musiker Marius Müller seg bak rattet. Det er tidlig kveld, og Müller er godt ute på landeveien når han mister kontroll over bilen og kjører inn i en lyktestolpe. Et kraftig hjerteinfarkt, og livet til gitaristen og låtskriveren står ikke til å redde. Han var 40 år. I dag,, ville Müller fylt 60 år. Det blir markert på flere vis. Plateselskapsmannen Christer Falck har nå samlet Müllers solokarriere i én samleboks, som også inkluderer uutgitte låter. - Marius Müller fortjener en påskjønning. Han er ikke innlemmet i Rockheim Hall of Fame, men om du ser på hva han har gjort, så er det ganske massivt i norsk målestokk, sier Falck og utdyper: - Han var en søkende gitarist, som aldri var fornøyd med spille streit, klassisk rock. I samleboksen har nærmere 30 forskjellige gitarister uttalt seg om Müller. Du ser at han vaier høyt i gitarmiljøet, sier Falck.

Marius muller død wife

  • Død kalm translation
  • Utslett over hele kroppen 5
  • Macaulay culkin død

Marius Brostrup Müller Født 12. desember 1910 Død 1990 Beskjeftigelse Kjemiingeniør, universitetslærer Nasjonalitet Norge Utmerkelser St. Olavs Orden ( 1971) Fagområde metallurgi Marius Brostrup Müller (født 12. desember 1910 i Kristiania, død 1990) var en norsk kjemiingeniør og professor i metallurgi ved NTH. Han var sønn av sogneprest Fredrik Müller og Signe Alfhild Kjelstrup. Oluf Müller, stortingsmann for Kristiansund, var hans farbror. Han ble utdannet kjemiingeniør fra NTH i 1933. Året etter ble han ansatt som metallurg ved Christiania Spigerverk. I 1936 var han sekretær for den offentlige Jernkomiteen, som skulle utrede spørsmålet om byggingen av et norsk valseverk. I 1939 fikk han ansvar for et eget kontor ved spikerverket som var opprettet for å utarbeide plan til et norsk stålverk. Etter 2. verdenskrig, i 1945, ble han medlem av den offentlige Jernverkskommisjonen som representant for spikerverket. Da Norsk Jernverk ble etablert i Mo i Rana i 1946, ble Brostrup Müller ansatt som teknisk direktør.

Marius muller død model

Allikevel vil jeg si litt mere om sangen; «Lang Tid» fra Den Du Veit. Marius Müller (RIP) – gitarer, sang, kor, låtskriver, produsent Svein Dag Hauge – gitar, kor, låtskriver, produsent Rolf Graf (RIP) – bass Per Hillestad – trommer Geir Langslet – tangenter Amund Enger – kor «Lang Tid», sang fra Den Du Veit «Lang Tid» er en instrumental og en sang som viser hvor eminent Marius var som gitarist og låtskriver. På Den Du Veit hadde han med seg A-laget av musikere i Norge, deriblant Svein Dag Hauge på gitar, som også bidro med låter og som produsent, men akkurat på denne låten står kun Marius som låtskriver. Dette er låtskriving på høyt nivå og at en 23-åring fra Norge skal komme opp med noe slikt er nokså unikt. Vi har ikke og har aldri hatt lange tradisjoner for denne typen musikk i Norge. Jeg forstår ikke hvorfor ikke flere har oppdaget denne låten, en låt som nærmest oser av sårhet og en låt der Marius utviser stor gitar teknikk, på høyde med de beste. Er'e så nøye 'a, albumet Et album fra 1982 som aldri ble like stor som Den Du Veit.

Noe jeg kan forstå, albumet er ikke like sterkt, men det inneholder en usannsynlig sterk låt; «Ikke Tru Et Ord». «Ikke Tru Et Ord», sang fra Er'e så nøye 'a Orginalen heter «Don't Believe A Word» og er kreditert Phil Lynnot. Phil skrev sangen som en ballade, men Brian Robertson (gitar) og Brian Downey (trommer), skal ha rocket den opp. Den ble først utgitt i opp-rocket versjon på 1977 albumet Johnny The Fox. I 1978 gir Gary Moore, en mangeårig venn, tidligere bandkollega og samarbeidspartner, ut samme sang. Denne gangen i slow-tempo versjon. Jeg tipper dette er versjonen Marius har brukt som inspirasjon til sin versjon. Johnny The Fox Marius' versjon ligner, men har et litt annet komp. Denne versjonen bruker en Hammond B3 (Per Kolstad spiller utrolig bra) som selve grunnlaget i sangen og kompet spiller et enklere og tettere komp enn i originalen. Man kan høre elementer fra Gary Moore's gitarsolo i Marius sin solo, men de hadde ikke så ulik spillestil, så det er nok naturlig. Marius deler opp sin solo i to, der nummer to kommer nesten som en overraskelse.

Andy gibb død

Musikeren Marius Müller (40) omkom ved 19-tiden i går kveld, etter at bilen hans skar ut av veien og krasjet med en lyktestolpe. Oppdatert 25. februar 2003 Artikkelen er over 21 år gammel Etter det VG forstår, arbeider politiet ut fra en teori om at den kjente gitaristen fikk et illebefinnende like før bilen skar av Østre Aker vei ved avkjøringen til Alnabru godssentral like utenfor bomringen i Oslo. Gjenopplivningsforsøk ble gjort på ulykkesstedet, men Müllers liv sto ikke til å redde. Marius Müller etterlater seg samboer og en datter på 14 år. Ikke klarlagt Den 40 år gamle musikeren var alene i bilen da han skjente ut mot høyre i tofeltsveien, kjørte ned et skilt og sneiet borti en lyktestolpe, før hans amerikanske Oldsmobile stanset med fronten mot neste lysmast. Etter det VG kunne se på ulykkesstedet, var skadene på bilen ikke spesielt omfattende; frontruten var hel, og fronten ikke mer inntrykt enn at bilfører tilsynelatende skulle kunne ha overlevd sammenstøtet med lysmasten. Fra flere kilder i helsevesen og politi ble det i går kveld antydet at et illebefinnende før selve krasjet kan være årsaken til at den omkomne ikke responderte på gjenopplivningsforsøkene.

jesu død lyrics

Marius Müller – Store norske leksikon

Debutalbumet Funhouse (1990) inneholder Müllers balladeklassiker Carmen, etterfulgt av Maximum (1991) og Big (1993). De var kjent som et glimrende liveband, og Plugged! Live nådde 14. plass på VG-lista i 1994. På Det norske huset (1997) sang Müller på østkantdialekt. Hans solo instrumentalalbum Seks nådde 21. plass i 1996. Han var også programleder på TV og radio ( Herreavdelingen), mye benyttet som studiomusiker og produsent og filmkomponist for Hard asfalt (1986) og Veiviseren (1987). Marius Müller døde i en bilulykke, bare 40 år gammel. På ettårsdagen for sin død ble han hyllet med samleplata Marius Müller (3. plass i 2000) og en konsert som samlet mange av Norges største musikere. Et liveopptak med Funhouse, Plugged 2 – rett og slett, gikk helt opp til 9. plass på VG-lista i 2009.

Men den nøyaktige dødsårsaken er ennå ikke klarlagt. Underrettet Politifolk fra Stovner politistasjon og teknikere fra politiets spesielle åstedsgruppe for trafikkulykker arbeidet i går kveld på åstedet. Det var liten trafikk søndag kveld, og ingen vitner hadde ved 21-tiden i går meldt seg. Ulykken ble meldt nøyaktig klokken 19 av forbipasserende som trolig kjørte forbi minutter etter at Müllers Oldsmobile 1980-modell skjente ut av veien. Krimvakten ved Oslo politikammer sørget i går for å underrette den avdøde rockemusikerens nærmeste familie. Publisert: 15. 03. 99 kl. 03:31 Oppdatert: 25. 02. 03 kl. 13:17 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

Marius muller død gold

Marius Müller var en norsk rockesanger, gitarist, produsent og låtskriver. Han startet sitt første band som tolvåring, og var bare 16 da han begynte å leve av musikken som gitarist. Han akkompagnerte blant annet Jahn Teigen, Trond Granlund, Prima Vera, The Monroes, Baccara og Cornelis Vreeswijk, var medlem av Salt & Pepper II i 1979, Lava (1980–1981) og Smaa Hender, og fast musiker og produsent på Tom Mathisen & Herodes Falsks plater fram til 1995. Blant hans duettpartnere var Claudia Scott, Hilde Heltberg og Arja Saijonmaa. Müller solodebuterte med singlen Den du veit, som ble en landeplage sommeren 1981 og i likhet med popalbumet Den du veit nådde Topp 5. Oppfølgeralbumet Er'e så nøye 'a (1982) kom så vidt inn på Topp 20, mens Marius (1983) floppet, trass i at balladen Carmen toppet Norsktoppen (hvor også Hvis du var min var en stor hit i 1983). Marius Müller sang engelskspråklig rock influert av blues og sitt store idol Jimi Hendrix på The Big Beat (1985) og Boom Boom (1987). Han startet deretter trioen Funhouse, der Pål Reinertsen spilte bass, Totto Hansen eller Per Hillestad trommer.

Seinere starta han blues-rock trioen Funhouse sammen med Pål Reinertsen og Per Hillestad. Landets beste Müller var kjent som en av Norges beste gitarister, inspirerte av legenden Jimi Hendrix. Han har også skaffet seg et navn i Sverige etter nært samarbeide med Bjørn Afzelius og Mikael Wiehe. Han ble også brukt som produsent og han stod bak spakene på Hilde Heltbergs siste plate. Hans siste opptreden var for en uke siden, da han spilte under minnekonserten til Smugets grunnlegger, Gunnar Simonsen. DYKTIG MUSIKER: Marius Muller har vært en av våre mest markerte norske musikere gjennom 20 år. Dette bildet er tatt i forbindelse med lanseringen av den siste plata hans. Foto: BJØRN LANGSEM Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

marius muller død black

Marius Müller 20. 08. 1958 - 14. 03. 1999... Guitarist extraordinaire (Bio in English follows the Norwegian version) Marius bestemte seg tidlig for at han skulle bli gitarist. Etter å ha blitt foret med Beatlesplater fra han var 6 år av storebroren skjedde det noe da han som 9 åring var på sommerferie på Sjusjøen ved Lillehammer sammen med familien. Der fikk han høre på jukeboxen på hotellet - en single med en mann ved navn Jimi Hendrix:"The Wind Cries Mary". Dette ble et veiskille for Marius - "en sanseopplevelse som gjorde at jeg bestemte meg for å gjøre noe med livet mitt" sa han senere i et intervju med Aftenposten. 12 år gammel startet han sitt første band sammen med kompiser fra blokken på Manglerud hvor han vokste opp. 16 år gammel og rett fra ungdomsskolen, ble han profesjonell gitarist (senere også låtskriver) da han svarte på en annonse fra et fransk band som skulle turnere i Nord-Norge; og i de neste 24 årene jobbet han ustanselig med gitaren som fast følgesvenn. Både som musiker, komponist, plateprodusent og programleder i radioen og på tv.