Foss På Engelsk

Store Indre Kjønnslepper

August 29, 2021, 8:33 pm

Gynekolog Agnethe Lund sier at de aldri har sett kjønnslepper som har vært for store eller for små. Foto: Kamilla Marie Johnsen / NRK – Små, rosa, hårløse kjønnslepper er det ingen damer som har. Da er de enten operert eller retusjert. Det er like unaturlig som at puppene står rett ut, sier gynekolog Agnethe Lund. Undersøkelser fra Trondheim og Danmark viser at cirka halvparten av kvinner har synlige indre kjønnslepper. – Mange mangler dessverre kunnskap om hvordan normale kvinnelige underliv ser ut, sier hun. Én av seks norske kvinner mellom 18 og 30 er misfornøyd med hvordan eget underliv ser ut, viser en undersøkelse Norstat har gjennomført for NRK Innafor. Foto: Grafikk: ALEKSANDER RØNNING/NRK Hun forteller at de får flere henvisninger med kosmetiske spørsmål nå enn tidligere, og ofte med et ønske om å redusere de indre kjønnsleppene. Les mer: Vulvakomplekset Se dokumentaren Innafor: Fiks meg Les flere saker fra Innafor Sammen med helsesøster på Helsestasjon for Ungdom og Studenter i Bergen, Agnes Giertsen, svarer hun på vanlige spørsmål fra unge kvinner.

Store indre kjønnslepper park

store indre kjønnslepper new orleans

Hun presiserer at det snarere er komplekser for kropp og utseende som kan hindre en sunn seksualitet. – En operasjon vil neppe fikse sexlivet og kirurgi utgjør alltid en risiko selv om inngrepet er lite. Vi har sett komplikasjoner som smerter eller for trang og arrete skjedeinngang. Behandling av komplikasjoner etter inngrep er vanskelig, sier hun. VIDEO: Se første episode i dokumentarserien «Innafor».

Store indre kjønnslepper n

Sexolog Gro Isachsen viser NRK-programleder Emma Clare Gabrielsen bilder av mangfoldet av vaginaer. Hun sier at det er viktig å spørre helsepersonell hvis man har behov for å snakke om det, og at ingen spørsmål er for dumme. Agnethe Lund synes det er trist at det oppstår et skjønnhetsideal for kjønnslepper som gjør at mange ikke føler seg normale. – Det er bekymringsverdig at unge jenter i økende grad skal se seg selv nedentil og føle at de ikke er pene nok. Jeg håper at kvinner vil vise og dele at det å ha en frisk, normal kropp er en glede. Vi må ikke sykeliggjøre friske kvinner, sier hun. VIDEO: Folk på Karl Johan tegner det de mener er «det perfekte underliv». 5. Kan utseende på kjønnsorganet gi konsekvenser for sexlivet mitt? Den danske «Kussomaten» har samlet inn bilder fra normale underliv for å få fram hvor stor variasjon som faktisk finnes. Foto: – Nei, det skal veldig mye til. Alle som er friske kan ha et sexliv og man kan ha god sex med mange varianter av anatomi, sier gynekologen.

store indre kjønnslepper new york

SVAR Besvart 02. 05. 2016 22:09:25 Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Hei Store indre kjønnslepper er, som du sier, ganske normalt. Det er først om man har store plager at man kan henvises for å få vurdert operasjon. -Denne vurderingen kan fastlegen ta. -Du kan prate med fastlegen uten at foreldrene dine får vite det. Jeg vil råde deg til å ha litt tålmodighet med kroppen din og øve på å bli glad i den akkurat slik den er. -Kanskje er det til og med noen fordeler med litt større indre kjønnslepper; En del av følsomheten sitter jo også der så det kan gi en god nytelse og ikke bare være til plage og frustrasjon! Jeg skjønner at du nå tenker mye på det. Bestill deg en time hos fastlegen eller på Helsestasjon for ungdom for å prate litt mer om det og få mer råd. De har alle taushetsplikt! Se også artikler under. Vennlig hilsen helsesøster Jeg synes også du bør lese: attach_file Kjønnsorganet ditt er topp!

Store indre kjønnslepper en

Er den stor kan man være ekstra følsom og det kan være fordel. Men det behøver ikke å bety at man er ekstra følsom, sier Giertsen. Det finnes et mangfold av vulvaer og alle er like forskjellige nedentil som i ansiktet. Foto: KAMILLA MARIE JOHANSEN / NRK 3. Er det vanlig at det er vondt når jeg sykler eller utfører aktiviteter? – Nei, det er ikke vanlig. Det er ingen sammenheng mellom plagene noen kvinner viser til og størrelse på kjønnsleppene, sier Lund. Hun forteller at det ikke finnes forskning som viser at en operasjon vil bedre symptomene. – Husk at gutter har pung, og de klarer å sykle! På samme måte som gutter, må jenter ta hensyn til at vi har kjønnslepper når vi for eksempel sykler. Kjøp deg en god sykkelbukse så unngår du å skjære bort deler av underlivet ditt, sier hun. VIDEO: Mens hun lagde dokumentaren Innafor: Fiks meg fikk programleder Emma Clare Gabrielsen selv oppleve hvor lett det er å få komplekser. 4. Er det vanlig å ha komplekser for underlivet sitt? – Det er dessverre vanlig at mange tenker på disse tingene, så man er verken alene om å tenke sånn eller føle seg annerledes, Giertsen.

Venlig hilen meg Relevante sykdommer/medisiner: Frisk. Kvinne, 19 år

Store indre kjønnslepper country

Når eg blei 18 år var lippende veldigt rynkete. Tuppen av lippene der klitoris høyrer til stikker litt ut, i tillegg til at mykje av resten av lippene stikker ut. Sidan kjønnsleppene var blitt litt lengre i området ved klitoris, blei klitoris endeligt skikkeligt tildekka. Denne delen som dekker klitoris var på denne tida, normalt tjukk. Nå er dei veldigt rynkete, med masse hudfolder. Dette gjelder bare dei indre kjønnslepper. Den delen av kjønnsleppene som /henger og slenger/ utanfor dei store kjønnslepper er kalde, veldig røde, mørke, og litt blålig i fargen. Dei har også masse kvite prikkar, som eg trur er talgkjertler som er tilstoppa. Dei kvite prikkane har vert der i mange år, og økt i anntall etterkvar som tida gjekk. Det kan mange gongar klø på en vond måte, når eg har på meg truser, p. a at lippene kjem i kontaktmed tekstil. Den delen som dekker til klitoris, har i tillegg /lagt på seg/. Altså den er blitt tjukk. Nå stikker heile denne fremste del ut av dei store kjønsleppene. Det virkar som om det er fettvev som gjer dei store.

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Les mer Normale eller unormale kjønnslepper? Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt! Les mer

VIDEO: Programleder Emma Clare Gabrielsen gruer seg til å la en plastisk kirurg vurdere underlivet hennes. 1. Er de indre kjønnsleppene mine for store? – Så lenge folk er friske er ingen kjønnslepper for store. Man trenger ikke å karakterisere kjønnsleppene som verken for store eller for små, alle er forskjellige, sier gynekolog Agnethe Lund. Helsesøster Agnes Giertsen mener det er viktig å vise fram hvilket mangfold som finnes av vaginaer. Foto: Annbjørg Dalland / NRK – Da det ble en trend å barbere seg, ble kvinners kjønnsorgan mer synlig, og forskjellene åpenbarte seg tydeligere. På gutter ser man tydelig forskjellene på kjønnorganene, mens dette har vært et mer skjult området hos jenter, sier helsesøster Agnes Giertsen. Hun mener helsevesentet må bli flinkere til å vise mangfoldet av vaginaer. – Det er også helt normalt at den ene kjønnsleppen kan være større enn den andre, sier hun. 2. Er klitoris for stor eller for synlig? – Også klitoris kommer i forskjellige størrelser. Hos noen er den synlig, hos andre ikke.

På konsultasjonen møter du en plastisk kirurg som lytter til dine ønsker, går gjennom selve behandlingen og svarer på dine spørsmål rundt intimkirurgi. Ved besøket får du også informasjon om hva inngrepet kan koste og eventuelt ventetid. Det blir god anledning til å stille spørsmål. Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner. Vi går også gjennom dine forventninger. Ønsker du å settes opp til behandling, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastikkirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i aktivitet, og at du finner leser så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Her kan du ta kontakt med oss. Vi er alltid tilgjengelig og svarer på dine spørsmål.

  1. Store indre kjønnslepper restaurant
  2. Store indre kjønnslepper country
  3. Eu kontroll hvor ofce.sciences
  4. Lommelegen - Store indre kjønnslepper
  5. Store indre kjønnslepper university
  6. 🥇 Hvordan laste ned bilder fra iCloud til en ekstern stasjon (USB-stasjon)
  7. Hvordan bli kvitt luft i magen fort mill