Foss På Engelsk

Hvordan Stole På Kjæresten

August 31, 2021, 1:24 pm

Enten det er venner, kjæresten eller familie, så er tillit en viktig faktor i våre relasjoner. Hvordan skal du ellers kunne åpne deg opp og fortelle om dine innerste tanker og følelser? Det er fint å vite hvem man kan stole på, men hva hvis du føler du ikke kan stole på noen? Såkalte «trust issues» som det så fint heter, er slett ikke uvanlig, og kan komme i ulike grader. – Dette er en mestringsstrategi som skaper mer problemer enn den beskytter deg, sier Rebecka Mikkelsen som er psykolog ved Vitale Psykologsenter, til Tillitsproblemer skyldes ofte tidligere erfaringer som har satt seg, og dermed påvirket måten de ser på relasjoner. – De får en holdning om at det er lurt å holde andre på avstand fordi de blir sårbare ved å ha tillit. Dette fører jo til at man mister mye av den emosjonelle nærheten som man oppnår ved å stole på noen. De vil ofte kunne være veldig ensomme, selv om de har venner rundt seg. Mange vil også føle seg slitne, forklarer hun. LES OGSÅ: En lystløgner blir så vant til å lyve om noe at de til slutt tror på det selv Tillit handler om «å tro», ikke «å vite» Kanskje er du av typen som ønsker å ha kontroll.

Hvordan stole på kjæresten new

  • Hvordan stole på kjæresten tv
  • Slik bør du trene når du er 40, 50 eller 60 år | ABC Nyheter
  • Hvordan stole på kjæresten show
  • Bokstaver i wordfeud live
  • Jenter tisser i dusjen
  • Hvordan stole på kjæresten 5
hvordan stole på kjæresten 6

Hvordan stole på kjæresten 5

Og du ønsker å være forberedt på mulige risikoer og svik før de skjer – som en beskyttelsesmekanisme. Dessverre er det ikke alt i livet vi kan kontrollere. – Definisjonen av tillit er jo at man tror det beste, at man tror folk oppfyller det som er rimelig å forvente. Og det handler nettopp om det «å tro», du kan ikke vite det for sikker, sier Eva Tryti som er psykolog, parterapeut og forfatter, til NÆRHET: Tillit er en viktig faktor i våre relasjoner med andre mennesker. Foto: Scanpix. Vis mer Dine forventninger til andre mennesker må også være menneskelige, for ingen er perfekte. Så hva er det som er rimelig å forvente av andre? Ærlighet er et eksempel. – I kjæresteforhold er kanskje kravene noe høyere. Både når det gjelder monogami og prioriteringer. Man kan jo føle det som et tillitsbrudd hvis man ikke stiller opp i vanskelige faser, sier Tryti og forklarer videre. – Man skjønner jo at ikke alle byr på det beste av seg selv, likevel er det jo urettferdig mot alle menn og kvinner om man generaliserer og sier at alle er utro eller alle er løgnere.

hvordan stole på kjæresten 5

Prøv heller å få til en konstruktiv dialog om alt som har hendt og hva det har gjort med deg og dere. Ellers kan det nok også være lurt å lette seg overfor en nær venn, eller kanskje aller helst en terapeut. Og som du selv antyder, kan du skrive om tankene og følelsene dine. Mange erfarer at det kan være nyttig når man skal bearbeide vonde og opprivende hendelser. Uansett kan det være lurt å ty til andre enn kjæresten din. Slik at du kan få gi utløp for følelsene du bærer på, uten at fortiden hele tiden kommer mellom dere og kaster skygger over nåtiden og fremtiden. For dersom dere skal kunne gå videre sammen, må dere etter hvert klare å rette blikket mot mulighetene som ligger foran dere – som par og snart også som en liten familie. Lykke til!

Hvordan stole på kjæresten daughter

Og man går med tentaklene ute til hvordan andre oppfatter en, forklarer Mikkelsen. LES OGSÅ: Å alltid gi kjæresten skylden kan ødelegge forholdet MISTENKSOM: Det er bra er å få ny erfaring med det å vise tillit. Men da må du også unngå å lete etter ting som bekrefter dine tanker om mistillit. Foto: Scanpix. Slik kan du bygge opp tilliten Du kan lære deg å stole på andre igjen, men prosessen kan ta tid. Her handler det om å endre synet på at det å ikke ha tillit til andre «lønner seg». Man bør først og fremst begynne å opparbeide dette i en relasjon som er relativt stabil og trygg fra før av. – Dette handler jo om at man unngår noe man er redd for; man er redd for at tilliten skal bli brutt, at andre skal misbruke det at man har gjort seg sårbar. Man må erfare at det å vise tillit lønner seg, og at det ikke fører til at tilliten misbrukes. Dette er en veldig ubehagelig prosess for dem, og det vil ta tid, forklarer Mikkelsen. Man må forstå at dette er som å eksponere seg for noe man har angst for.

Tillit er noe som man lett kan miste, og som krever mye jobb for å bygge opp igjen. Likevel er tillitsbrudd dessverre noe vi alle vil oppleve flere ganger i løpet av livet. Og tanken på at du skal stole på dette mennesket igjen kan ofte føles håpløst. – Noen skammer seg over sine reaksjoner når de føler mangel på tillit til partneren etter at sviket er et faktum. Dette har de ingen grunn til, sier par- og familieterapeut Kate Elin Søyland, daglig leder hos privatpraksisen Åpen Dialog i Sandnes, til – Jeg vil si at det å slite med tillitsproblemer er den vanligste og sunneste måten å reagere på når ens aller nærmeste, kjæresten din, har ført deg bak lyset og krenket både deg som person - og parforholdet, legger hun til. For bak den emosjonelle tsunamien ligger det noen spørsmål; «Hvorfor gjorde du dette mot meg? » «Hva mer har du skjult for meg? » «Vil jeg noen gang kunne stole på deg igjen? » «Ser du meg? » «Elsker du meg, er det håp for oss? » LES OGSÅ: Uten trygghet og tillit til den man ligger med slapper man sjeldent godt av Tilgi for din egen del Svik kan være vanskelig å komme over, og det er ikke alltid så lett å tilgi, men å bære på vonde følelser i lang tid er heller ikke spesielt bra for deg.

Hvor hardt føler du deg for eksempel besveket? – I noen tilfeller bør man kanskje vurdere om man ønsker å bygge opp tilliten igjen, for det kan være en lang vei å gå. Hvis man bestemmer seg for å bli, så må begge parter gå inn i seg selv og spørre hva kan jeg gjøre, sier hun til Man må se an situasjonen, hva består sviket av og hvordan kan man rydde opp i dette? Hun påpeker at det er viktig å både gi og kreve full ærlighet. – Den som har sveket må ikke gjøre seg utilgjengelig for deg, men være villig til å være veldig tilgjengelig og åpen. Det å bygge opp tillit handler jo om å bygge opp tryggheten igjen. Hva trenger du for å føle deg trygg på partneren din igjen? – Den som har bedratt må tåle å få litt ettersyn i en periode, men samtidig kan man ikke leve slik at man alltid må kontrollere dette mennesket. Har man bestemt seg for å gå videre så kan man ikke bruke det mot partneren sin i all tid, forteller Gamnes. LES OGSÅ: Slik ble livet hennes etter overgrepene EKSPERTEN: Kate Elin Søyland er par- og familieterapeut og daglig leder hos privatpraksisen Åpen Dialog i Sandnes.

Hvordan stole på kjæresten song

Prøv heller å være en bra utgave av deg selv. Alle er bra på ulike ting. I familien Du er bra nok som akkurat den du er. Du fortjener kjærlighet akkurat fordi du er deg. Prat sammen på en likeverdig måte. Ikke sammenlign dine prestasjoner med søskens eller foreldres. Gjør en innsats for fellesskapet, som å ta din del av pliktene hjemme. Ditt bidrag i dette er viktig for familien og for din selvfølelse. Du er en like viktig del av familien som de andre. Si ifra om du opplever stort press. Si ifra om du opplever kommentarer som du føler sårer, eller om du ikke føler du blir sett eller forstått. Det kan lett bli noen misforståelser i kommunikasjon. Prøv å ikke tolke, men å sjekke ut hva de egentlig mente med det de sa. Vær til å stole på og hold avtaler. Det er viktig å stole på hverandre i et forhold og ikke la sjalusien ta overhånd. Dette bør du tenke over: Snakk med kjæresten din om følelsene dine. Hvis kjæresten din forsikrer deg om at du ikke har noen grunn til å være sjalu, må du prøve alt du kan å stole på det.

smp-stories-top-widget JEG ER EN UNG JENTE, gravid for første gang. På et spesifikt område i parforholdet sliter jeg. Jeg klarer ikke å stole på kjæresten min, og jeg plages fremdeles daglig av at han tidligere har såret meg voldsomt, gjentatte ganger. Jeg elsker ham virkelig, og vi har det stort sett veldig, veldig godt sammen. Dette er også grunnen til at jeg har tilgitt i overkant mye og fortsatt ønsker å leve sammen med ham. Da vi kom sammen for to år siden, trodde jeg virkelig at jeg hadde møtt mannen i mitt liv. Det fungerte umiddelbart veldig godt mellom oss. Derfor kom det som et sjokk på meg da en venninne fortalte at han fortsatt hadde daglig kontakt med ekskjæresten sin, noe han hadde sagt til meg at han ikke hadde. Det var aldri noe seksuelt inne i bildet, men han kontaktet henne jevnlig for å prate, og hadde tidvis sagt at han ønsket å få henne tilbake. Dette ble jeg klar over via «bakveien». For meg var det like ydmykende, sjokkerende og sårende som om de to hadde hatt et seksuelt forhold.

Jeg legger ved noen artikler som du burde lese, lykke til! Mvh. ungdomsredaksjonen Jeg synes også du bør lese: attach_file Selvtillit og selvfølelse Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit? Les mer attach_file

Kjæresten din får ikke gjort noe annet enn å si til deg at du ikke har noen grunn til å være sjalu, og hvis du fortsetter å mase om det i det uendelige, så blir det til slutt bare slitsomt for dere begge. Prøv å huske på at dette handler om deg og din usikkerhet - og jobb med det, og ikke la det "gå utover" kjæresten din noe mer enn nødvendig. Fortell deg selv at du er fin og at kjæresten din har VALGT å være med deg. Husker du hvem du var da dere først begynte å flørte? Det er den personen kjæresten din forelsket seg i, prøv å bevare de følelsene. Fortell deg selv at kjæresten din er HELDIG som får være sammen med deg. Dere er likestilte i forholdet, ikke opphøy kjæresten din til noen som er mye bedre enn deg selv. Tenk at det dere har sammen er fint. Tenk at fantasien din spiller deg et puss. Les et kjærlighetsbrev eller en koselig melding du har fått fra kjæresten din. Ring en venn eller venninne og snakk om det, dere er garantert flere som har følt på sjalusi. Gjør også gjerne noe aktivt, det er når man sitter alene med tankene at sjalusien kan ta overhånd.

  1. Visum til iran fra norge video
  2. Plutselig lite menstruasjon
  3. Og mein
  4. Kristin størmer steira termin mean
  5. Hvordan bli kvitt herpes