Foss På Engelsk

Råkk Og Rålls Oslo

August 29, 2021, 5:44 pm
  1. Råkk og rålls oslo train
  2. Råkk og rålls oslo map

Råkk&Rålls brukthandel kjøper, bytter og selger vinylplater, cder, dvder og lydbøker, og du finner byens største utvalg i våre lokaler! Du vil fra tid til annen også kunne finne brukt hifi utstyr, eldre leker og diverse retro design i butikken, men fokuset ligger på musikk og film i forskjellige fysiske formater. Vi er alltid interessert i å kjøpe vinyl, alt fra små og store samlinger til enkeltobjekter. Dersom har du noe "sort gull" som ligger å samler støv, så ta turen innom og få omgjort disse til penger eller andre varer! Artister vi aldri får nok av er Zappa, Pink Floyd, the Beatles, the Who, Joy Division, the Smiths, Rolling Stones, Black Sabbath, Slayer, the Clash, Iron Maiden, Neil Young, Tom Waits, Nick Cave, Oasis, Stone Roses, de Lillos, Dum Dum Boys, Raga Rockers, Ole Paus, Cornelis V. etc. Vi er generelt interessert i plater fra 50-, 60-, 70-, 80-, 90-tallet og opp til dagens artister, Dire Straits og Supertramp er like velkomne som Kjøtt og Aunt Mary:) Ta kontakt dersom du har noe du vil kvitte deg med, våre dører er alltid åpne for en vurdering!

Råkk og rålls oslo train

Det pleide å være lukrativt før, men de seriene som er på streaming er det nesten bare å kaste. Vi har måtte kastet flere søppelsekker med DVD-er vi aldri ble kvitt. Det er flere "10 for 100 kroner"-tilbud, og ellers er prisene på 59 kroner og oppover for filmer på DVD og Blu-ray, og fra 79 til 200 kroner for serier. Det nye 4K UHD-formatet har ikke butikken fått inn noen eksemplarer av ennå. DVD-hyller hos Råkk & Rålls. FFoto: John Berge, – Vi har også litt Laserdisc. Noen kjøper det og det er hyggelig. Det er gøy å ha alle formatene, men VHS måtte vi droppe. Det var ikke verdt plassen. CD og kassett på vei tilbake – Så er musikkassetter tilbake? – Det er et kassettoppsving. Det skyldes vel nostalgi. Ingen har jo kassettspiller i bilen mer. Vi merker at hvis vi får inn Walkman-spillere, så selges de raskt. – Det folk ikke vet er at CD er på vei opp igjen. Det har vi merket de siste tre årene. Den gode gamle kassetten er tilbake, og visstnok også CD. Foto: John Berge, Vinyl på topp – Vinylbølgen er viden kjent.

Råkk & Rålls er en institusjon for alle som fortsatt kjøper plater i Oslo. Etter starten i et mindre lokale på Grünerløkka i 1993 flyttet forretningen etter hvert nedover til mer sentrale strøk i byen. Først i ti års tid til hjørnet mellom Rockefeller og Sentrum Scene, de ti siste årene til et litt mindre synlig område i Akersgata. Nå flyttes alle platene til Stortingsgata, ned ei rulletrapp til kjelleren i nr. 8. Les også: Platebutikk mot alle odds Særpreg Innenfor dørene har Råkk & Rålls vært et syn for seg. Med tre etasjer så stappfulle av plater at man knapt nok har sett platene for bare plater. Et særpreg som også gjorde butikken kjent gjennom TV-serien «Påpp og råkk» med Erlend og Steinjo i 2010. Man burde kanskje kalt inn byantikvaren før Råkk & Rålls fikk lov til å flytte. Men husleien steg, samtidig som hele gården skulle renoveres. Følg Dagsavisen Nye Takter på Facebook! Basarfølelsen – Vi får ikke igjen den samme sjørøverskuta med tre etasjer. Men vi vil beholde basarfølelsen i butikken, sier André Bjørnsrud.

Råkk og rålls oslo map

Unike butikker i byen De aller fleste tilhengerne av vinylplater har vært innom Råkk & Rålls i Stortingsgata. Fysiske formater går ikke av moten, og ifølge butikken er kassetter og CD-er på vei opp. Råkk & Rålls startet opp i 1993, og har holdt til flere steder i hovedstaden. Først på Grünerløkka, så ved Sentrum scene og så i Akersgata. Våren 2017 flyttet de inn i nye lokaler i kjelleren i Stortingsgata 8, og for en tid tilbake ble eier- og lederstrukturen endret. Daglig leder er nå Anette Pedersen (42), som har jobbet i butikken i hele 17 år. Daglig leder Anette Pedersen. Foto: John Berge, – Først lurer vi på hvordan det går med filmsalget, som okkuperer circa ti prosent av salgsområdene deres? – Film, ja, det er nesten ikke liv laga. Før solgte vi en del film. Vi gjør en del innbytte, men lageret vokser og vi kan ikke kjøpe inn. Men vi vil holde på film i sortimentet. Alle vi som jobber her liker fysisk film. Men det er mye jobb og nesten ikke inntjening. Kastet søppelsekker med DVD-er – Det hoper seg opp av TV-serier.

råkk og rålls oslo 2018
  • Kategori:Deltakere under Sommer-OL 1996 etter nasjonalitet – Wikipedia
  • Fortsatt rock’n’roll hos Råkk & Rålls i sentrum. Nå er kassett og CD på vei tilbake
  • Rutetider flytoget fra sandvika
  • Kjøpe klær på nett
  • Råkk og rålls oslo restaurant
  • Råkk og rålls oslo map
  • Tryg Salgssenter - Porsgrunn, Porsgrunn - 1881.no
  • Råkk og rålls oslo pass
  • Råkk og rålls oslo åpningstider
  • Norge fridge
  • Råkk og rålls oslo sandefjord
  • Google bilder app