Foss På Engelsk

Du Skal Ikke Tåle Så Inderlig Vel Den Urett Som Ikke Rammer Deg Selv

August 29, 2021, 3:43 am

Du blir voldsomt kritisert, men like herlig hyllet av dine meningsmotstandere og meningsfrender. Men mange er redde for å være offentlige på laget ditt da du møter så nådeløs kritikk. Er nordmenn feige? Hanne Herland: Ja, feige og redde. Vi tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv. Men du, Hanne, jeg vet at du sliter med å legge vekk ditt intellektuelle og gravalvorlige deg. Hvilke temaer er du opptatt av som ikke setter himmel og hav på hodet når du uttaler deg? Hanne Herland: Matlaging, antar jeg. Jeg elsker en solid gourmet aften med gjester som jeg kan servere franske retter og god vin. Hva skal vi være obs på i Nabintu-Herland året som nå venter oss? Gi oss ei lita gulrot om hva vi kan glede og grue oss til. Hanne Herland: Vel, jeg har vært i Midtøsten og laget en bombe av en TV serie som skal vises i Norge og internasjonalt, snakket med forskere om den arabiske våren, hvorfor Vesten ikke forstår Østen og hvorfor vi i Vesten naivt ser ut til å tro at alle dypest sett ønsker å bli som oss.

Test deg selv

Ønsker man å nå ut med et budskap, hvorfor ikke bruke Facebook? Er det også farlig her på berget?? Er VG det eneste stedet vi får lov til å annonsere? Det var jeg ikke klar over. Du blir intervjuet av en TV-stasjon som potensielt når ut til rundt 700 millioner mennesker i en halv time, så hadde man kanskje regnet med en debatt om det i hjemlig medier. Og det ble det jo, men selv synes du det burde generert mer saklig debatt? Hanne Herland: Norge er et land som i særlig grad er preget av en konsensusorientert flokkmentalitet og jantelov. Vi er selvsensurerende fryktsomme, ref. Fritt Ords undersøkelse. I et slikt frihetsinnsnevrende klima blir det fort bråk hvis man fremmer perspektiver utenfor det «politisk korrekte». Da våger mange ikke å ta i saken. The Herland Report nyhetssiden og Herland Report TV (HTV) når millioner årlig og tar tverrpolitisk opp tema knyttet til utenrikspolitikk, kultur, religion, Midtøsten og et Europa i forfall. Hanne Herland leder nettstedet og kanalen. Det er en god portal der du kan se intervjuer og lese artikler fra ledende intellektuelle, forfattere og aktivister på tvers av de politiske skillelinjene.

Øverland skriver; min dom er rettferdig min straff er fortjent. Som selvfølgelig er det motsatte av det personen mener. Dette kan vi skjønne fordi han hele tiden har troen på at vi må kjempe mot nazistene - det de gjør er ikke riktig. Så kommer vi plutselig til vers tretten hvor han sier at han fortjener straff for å kjempe imot nazistene. Dette stemmer altså ikke overens. Dette virkemiddelet tror jeg han bruker for å gjøre litt narr av de som gir opp. Gjøre sånn at folk skjønner at de må fortsette å kjempe uansett! Budskapet er at vi må se opp for nazistene! Øverland oppfordrer til motstand. Vi må følge med på hva som skjer i Europa, vi må ikke sove. Tittelen på diktet, "Du skal ikke sove" gjentas mange ganger, derfor tror jeg at det er dette budskapet Øverland synes er viktigst. Det er også disse ordene vi husker best etter å ha lest diktet. av magnus borgaard

Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg self improvement

Medieløgnene om Libya krigen: Gaddafi, Sarkozy og eksil-libyeres rolle. Arbeiderpartiet har krigsforbryter til leder? Jonas Gahr Støre. Norge som ledende våpenhandler krigsnasjon – #Jonas Gahr Støre Sharam Alghasi REN LØGN om Herland Report i Dagbladet. Millions watch Herland Report TV. Subscribe: Følg debattene om samme tema i VG, samt Dagbladet og Aftenposten og Bergens Tidende eller Dagens Næringsliv for mer informasjon. Dagbladet Nabintu Herland om RT. Gjør som tusenvis av andre gjør, meld deg på nyhetsbrevet til Herland Report her. Dagbladet Nabintu Herland om RT: Jeg sa at hvis vi levde i en rettferdig verden ville de ansvarlige vestlige lederne blitt sendt til Haag og dømt for forbrytelser mot menneskeheten. Men rettferdighet skal vi nok aldri erfare, for til Haag sender vi bare afrikanere og serbere. Temaet har øvrig vært omtalt i kronikker hos Aftenposten, Dagbladet, Klassekampen og andre, men når det samme diskuteres hos RT er det visst livsfarlig. Merkelig, er ikke åpenhet og dialog med ulike parter viktig når vi nå står midt i en opptrapping av en ny kald krig?

Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv betydning

Hvor er engasjementet? Hvor ble det av engasjementet til dem som brølte mot kirken når man diskuterte hvorvidt kvinner kunne være prester? Hvorfor står de ikke utenfor moskeene og demonstrerer mot praksisen med at kvinner er forvist til å sitte bak et forheng bakerst i lokalet? Hvor ble det av det engasjementet som gjorde at norske kvinner kastet bh-ene sine på bålet? Hvor er de når deres medsøstre pakkes inn av sine menn slik at bare øynene vises? Eller hvor er engasjementet for de jentene som må bade med hijab og heldekkende klær når deres brødre løper rundt i kortbukse i vannet? Hvor er engasjementet for de kvinnene i og utenfor Norges grenser som nektes adgang til å ta egne valg, til å bevege seg fritt på egen hånd, til å utdanne seg, til å delta i organisasjons- og idrettslivet, og til selv å velge religion eller livssyn, så vel som ektefelle? De fleste har et forhold til Salman Rushdie, mens de færreste har hørt om Irshad Manji. Rushdie har vært en viktig inspirasjonskilde for Manji, som er en kvinnelig journalist og forfatter bosatt i Canada.

Å tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer en selv - Debatt

Leserbrev Kjære leser Denne uken kom FNs høykommissær for flyktninger (UNCHR) med nye tall vedrørende den tragiske og enorme flyktningstrømmen som verdenssamfunnet står ovenfor. I år har over 700 000 flyktninger kommet til Europa, hvorav disse er omkring 30 000 kommet til Norge. Spesielt Syria står overfor en av vår tids største flyktningekatastrofer som ikke ser ut til å avta. Menneskene som ikke har flyktet internt i landet, eller kommet seg til nabolandene har måttet gi seg ut på farlige ferder for å komme seg unna konflikten i Syria. Foreldre har måttet reise alene. Foreldre har kommet med barn. Barn har reist alene. Mennesker har måttet flykte fra sitt eget hjem og liv for å finne fred til å kunne leve og overleve. I det siste har flyktninger også kommet til områdene rundt Narvik, og nå sist er det avgjort at det skal komme opp mot 150 flyktninger til Ballangen Camping. Jeg håper at lokalsamfunnene kan møte dette med gode holdninger. Ja, jeg er enig i at lille Norge ikke kan redde verden alene, men vi må bidra med vår del.

Skal vi sitte å se på dette? Vi er raske til å rope på myndighetene når veier er ødelagte og drivstoffprisene øker. Er vi blitt så likegyldige at vi ikke bryr oss om at hundrevis av uskyldige menn tortureres og drepes? Jeg får vondt i morshjertet mitt. Hver og en av disse mennene har en mor. Hva om det hadde vært din sønn? Jeg oppfordrer alle mødre til å rope så høyt at norske myndigheter reagerer. De tsjetsjenske mennene trenger hjelp. Og det haster. De livredde mødrene deres makter ikke å hjelpe dem. Vi kan ikke akseptere at Tsjetsjenia og vårt naboland Russland holder på slik. Jeg hadde aldri trodd at Arnulf Øverlands 80 år gamle dikt «Du må ikke sove» skulle være høyaktuelt i 2017, men det er det. Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si: det er sørgelig, stakkars dem. Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv. Er ikke du også mor, kjære statsminister? Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Meninger

Debatt: Forfølgelse av homofile - Er ikke du også mor, kjære statsminister? - Dagbladet

Kronikk: «Du må ikke tåle så inderlig vel... » FEMINIST: Den muslimske feministen og forfatter, Irshad Manji, maner til kvinneopprør i islam og kamp for ærlighet og forandring. Denne kampen trenger hun støtte av kvinnebevegelsen på 8. mars til, skriver AFP Foto:, «Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv», skrev Arnulf Øverland i 1936. Vender vi blikket mot dagens kvinnekamp i Norge er det nøyaktig det den såkalte kvinnebevegelsen gjør. Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning Artikkelen er over fem år gammel Sylvi Listhaug, leder av Frps Kunnskap- og familieutvalg Kvinnekamp handlet tidligere om kvinners kamp for å få de samme rettighetene som menn hadde. I dag kan det se ut om kvinnekampen er kuppet av radikale aktivister på venstresiden som mener alt, og da mener jeg alt, skal forstås ut ifra et såkalt kjønnsperspektiv. De tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer dem selv. Til og med eierskapet til barnehager om man ser på årets utvalg av kampparoler til kvinnedagen, der kampen mot privatisering av barnehager er løftet fram som en av hovedparolene.

» Sjøli har selv bakgrunn som seniorkonsulent ved Forsvarets forskningsinstitutt. Det er påfallende at Sjøli først finner det for godt å reagere når det ytterliggående og grumsete tankegodset som spres fra Resett rammer henne selv. Sjøli har selv varmt anbefalt utspill hos Resett som tar til orde for å forby islamske symboler og sammenligner islamske miljøer med kreftceller som må stoppes, før de tar over hele Europa. Altså rimelig drøy skremselspropaganda og konspirasjoner mot en minoritet som ikke utgjør mer enn om lag 5 prosent av Europas befolkning. Men når Resetts propaganda rammer kvinner som henne selv, er det ikke like moro lenger. No platforming-debatten: Resett er ingen hvilken som helst aktør som bør få klippekort En annen journalist i Resett, Bjørg Uhlen, sa tidligere i høst opp sin stilling i Resett og oppgir at kvinnesynet i Resett var årsaken. Uhlen har også bakgrunn fra Forsvarets forsvarsinstitutt, som hun nå er tilbake i jobb hos. Hun sier til NRK at «i mange saker ser Resett på feminismen som noe som er i ferd med å ødelegge det norske samfunnet.

  1. Test deg selv
  2. 7 lavkarbo middagsoppskrifter på under 10 minutter
  3. Bryggen hotell tromsø
  4. Komplett.no on Instagram: “Dark Souls III er nå på lager og klargjøres for utsending til lanseringen 12. april! Blir dette årets vanskeligste spill? #darksouls…”
  5. Hva er milten
  6. Sparebank 1 rente boliglån 2
  7. The cw norge
  8. Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv betydning