Foss På Engelsk

Nasjonalt Id Senter

September 1, 2021, 11:51 pm
  1. Nasjonalt id senter danmark
  2. Start - Nasjonalt ID-senter
  3. Nasjonalt id senter

Nasjonalt identitets- og dokumentasjonssenter (NID) Som en del av arbeidet med å avdekke bruk av falsk identitet og forfalskede og uekte dokumenter, er det i 2010 etablert et nasjonalt identitets- og dokumentasjonssenter (NID). NID skal bistå og samarbeide med politiet og utlendingsforvaltningen i arbeidet med å avdekke bruk av falsk identitet, falske dokumenter og verifisering av dokumenter NID er et selvstendig forvaltningsorgan administrativt underlagt Politidirektoratet. Nasjonalt identitets- og dokumentasjonssenter skal være et ekspertorgan innen identitetsspørsmål og dokumentasjonsvurdering og slik sett bidra til å høyne nivået, kvaliteten, kompetansen, informasjonsutvekslingen og metodeutviklingen for å fastsette identitet. Gjennom denne etableringen har man også styrket mulighetene til å se sammenhengen mellom bruk av falsk identitet og falske dokumenter og den alminnelige kriminalitetsbekjempelsen mot id-tyveri, dokumentforfalskning, menneskesmugling mv. Kilde: Meld. St. 7 (2010–2011) Kampen mot organisert kriminalitet – en felles innsats.

Nasjonalt id senter danmark

Det syriske passet ser ekte ut, men ekspertene ved Nasjonalt ID-senter i Oslo har funnet et avvik. Hittil har de avdekket rundt 50 slike falske pass i Norge og de tror mørketallene er store. – Dette er pass som ikke er utstedt av det syriske regimet, men som er utstedt av den syriske opposisjonen, sier seniorrådgiver Vegard Pettersen ved Nasjonalt ID-senter. Passene er profesjonelt laget Nasjonalt ID-senter har avdekket rundt 50 pass som utgir seg for å være syriske, men som ikke er det. Ellers i Europa er det avdekket rundt 2000 slike pass. Foto: Mohammed Alayoubi / NRK På et tidspunkt under borgerkrigen i Syria bestemte nemlig opposisjonen seg for å trykke opp egne pass til syrere som var på flukt, for å gi dem mulighet til å reise. Opposisjonen i Syria skal ha gjort en avtale med et profesjonelt trykkeri i et europeisk land som leverte passene. Passene ble så fylt med informasjon på kontorer med printere i land utenfor Syria. – Utfordringen vår som kontrollerer av ID-dokumenter, er at disse passene fremstår som pass utstedt av regimet i Damaskus og da er det som et falsk pass å regne, sier Pettersen.

nasjonalt id-senter

– De har fortalt at de først og fremst har gjort dette for å hjelpe syriske flyktninger. Vi har altså seks millioner syriske flyktninger i verden, så de trengte et dokument å kunne reise på. Det har nok også vært store økonomiske insentiver her for den syriske nasjonalkoalisjonen, sier Pettersen. Kan få konsekvenser Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i en epost til NRK at de godt kjent med problemstillingen. – Innehavere av slike pass vil være alt fra de som har anskaffet passet i god tro og med ekte opplysninger, til de som har kjøpt syrisk pass uten å være syriske borgere. Utfordringen for UDI er å klare å skille mellom disse, sier Dag Bærvahr som er fagsjef i Asylavdelingen i UDI. – Hvilke konsekvenser får det for asylsøkere dersom det ble avdekket at de har et falskt pass? – Hvis søkeren selv har forklart at passet er fremskaffet via en annen person, eller klargjør i sin asylforklaring at anskaffelsen har skjedd på irregulært vis, vil det ikke være aktuelt med etterfølgende tilbakekall dersom vi ellers finner det troverdig at søkeren er fra Syria, sier Dag Bærvahr.

Start - Nasjonalt ID-senter

På bakgrunn av smitteverntiltak, vil leveransene av Nasjonalt ID-senters tjenester bli påvirket den kommende tiden. Se "Til våre brukere" under for mer informasjon. Watch our video Remember to use your work email here as well

Allerede i 2015 fortalte NRK om svartsbørshandelen med syriske pass som florerte blant annet i Tyrkia. Problemet var at også folk som ikke kom fra Syria skaffet seg disse passene. – Vi vet også at rutinene for å få passet er svært dårlige. Man betaler og viser noen form for ID og så får man passet. Har besøkt det omstridte Assad-regime Seniorrådgiver Vegard Pettersen ved Nasjonalt ID-senter har vært i Syria flere ganger. For å få hjelp har ID-ekspertene fra Norge besøkt regimet i Damaskus i Syria hvert år siden migrantkrisen i 2015. – Vi har fått forklart fra det syriske regimet at dette ikke er deres pass. Det var jo faktisk noe vi lurte på i begynnelsen om det kunne være fordi det er ganske små avvik fra det ekte passet, sier Pettersen. President Bashar al-Assad har tatt tilbake makten fra opprørerne i store deler av i Syria. – Det har vært ganske uproblematisk vil jeg si. Vi snakker med personer som kan gi oss informasjon som er nødvendig for å foreta en god ID-kontroll. De har også besøkt opposisjonene som har bekreftet at dette er deres pass.

– Dersom informasjonen om at passet er anskaffet på irregulært vis fremkommer etter at vedtak er fattet, vil vi kunne vurdere tilbakekall. UDI skriver videre at de derfor ikke legger avgjørende vekt på pass alene når de fastlegger identitet. Tror det er store mørketall Nasjonalt ID-senter tror det er flere personer i Norge som har den typen pass, uten at det har blitt oppdaget. – Hvor mange da? – Det blir antagelser. Men ut fra antagelser kan det være tusenvis av disse dokumentene i omløp, sier Pettersen. – Også i Norge? – Det vet vi ikke, men vi vil tro at tallet er i hvert fall mye høyere enn det vi har avdekket. – Kan personer som har vært knyttet til terrororganisasjoner også ha fått tak i denne typen pass? – Det må man anta ja. – Hvorfor må man anta det? – Kontrollutøvelsen ved utstedelsen av disse passene er såpass dårlig at det vil jeg kunne anta. Men jeg har ikke noen konkret informasjon som tilsier det, sier Pettersen ved Nasjonalt ID-senter til NRK. Les også: Menneskesmugler til NRK: Jeg kan få deg til Europa for 1200 dollar

Nasjonalt id senter

  • Pokemon go norsk
  • Nasjonalt id senter card
  • Nasjonalt id senter application
  • Overnatting i åre
  • Nasjonalt id setter gordon
  • Nasjonalt id senter hours
  • Hva er e bok
  • Nasjonalt id senter rd
  • Russevan til salgs
  • Spiller astrology
  • Hvordan fjerne veggdyr a car
  • Nasjonalt id senter menu

Se vår presentasjonsvideo Hva er ID-basen? ID-basen inneholder identitetsrelatert informasjon basert på land. Her samles informasjonen på et sted og gjør det enkelt å finne frem til identitetsdokumenter og bakgrunnskunnskap om identitet. ID-basen er et verktøy for utlendingsforvaltningen, politiet og andre offentlige forvaltningsorgan til hjelp i arbeidet med å kontrollere og avklare identitet. ID-basen finner du her

Pkt 6. 1. 8 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nasjonalt ID-senter fikk i etableringsfasen leie støttefunksjoner for administrasjon funksjoner/IKT fra Politiets utlendingsenhet (PU), og annen IKT-støtte gjennom Utlendingdirektoratets (UDI) rammeavtaler. _____________________________________________________________________________________ Instruks for Nasjonalt ID-senter (NID) Fastsatt av Justis- og politidepartementet 15. november 2010. Endret av Justis- og beredskapsdepartementet 15. februar 2013 pga navneendring. l. Generelt Opprettelsen av Nasjonalt identitets- og dokumentasjonssenter (NID) ble besluttet av regjeringen sommeren 2009. Stortinget ble orientert om beslutningen i Prop. 1 S (20092010), jf. Innst. 6 S (2009-2010). Senteret endret den 15. februar 2013 navnet til Nasjonalt ID-senter (NID). Instruksen som ble gitt 15. november er endret pga denne navneendringen. 2. Formål NID skal styrke utlendingsforvaltningens og politiets arbeid med å avklare identiteten til utlendinger som søker seg til, kommer til eller oppholder seg i riket.

  1. Sanger i begravelse
  2. Norske talenter 2017 vinner