Foss På Engelsk

Kronprinsesse Ingrid Alexandra

August 30, 2021, 5:32 am

RØRENDE: En tydelig rørt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon holdt tale for Ingrid Alexandra, under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. På spørsmål om hvordan hun skal slippe det usunne forventningspresset mange unge føler på, svarte kronprinsen følgende: - Det viktigste er det som foreldrene mine gjorde for meg også, det å gi rom til at hun skal få lov til å være barn og ungdom. Få lov til å utvikle seg. Ha tid og rom nok til å gå på skolen, drive med fritidsaktiviteter og være sammen med venner og få gjøre de vanlige tingene. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Kjendis

Kronprinsesse ingrid alexandra smith

Vagle blir ikke overrasket hvis sportsutstyr står øverst på ønskelista til prinsessen, som er ei aktiv jente. - Dronning Sonja har også fortalt at hun ofte gir barnebarna kunst i gave, så kanskje dukker det opp også i år? Bestemoren har vært opptatt av å lære barnebarna om kunstens verden. Hun har tegnet og malt med dem i alle år, og gitt dem staffeli og farger og pensler. Sammen med Ingrid Alexandra har hun også valgt ut skulpturer til skulpturparken som bærer prinsessens navn. I anledning prinsessens bursdag delte kongehuset tirsdag ettermiddag et nytt bilde av henne. På bildet poserer 16-åringen ute i en svart kjole, tilsynelatende fra Pia Tjelta, og kongehuseksperten har bare lovord å dele om det ferske bildet av Ingrid Alexandra. MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. - For et nydelig bilde av dagens bursdagsbarn. Det er morsomt å se og sammenligne de ulike bursdagsbildene fra hennes 16 år gamle liv.

Ingrid er et gammelt slektsnavn fra både Kronprins Haakons og Kronprinsesse Mette-Marits familie. Alexandra er en oppkalling etter Kong Olav. Da han var liten gutt og bodde i Danmark – før han kom til Norge – het han nemlig Alexander. Alle fadderne var til stede da Prinsessen ble konfirmert i Slottskapellet 15 år senere - 31. august 2019. Barnehage og skole Den 4. januar 2006 begynte Prinsesse Ingrid Alexandra i barnehage, og den 19. august 2010 begynte hun på Jansløkka barneskole i Asker. I 2014 begynte Prinsessen på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua der hun gikk til og med våren 2019. Den 19. august 2019 begynte Prinsessen på Uranienborg skole i Oslo. Offisielle oppdrag Prinsesse Ingrid Alexandra har allerede hatt flere offisielle oppdrag. Det første var da hun kom ut på Slottsplassen sammen med sin mor, Kronprinsesse Mette-Marit, for å møte Miljøagentene i 2009. På 17. mai er Prinsessen alltid på Slottsbalkongen og hilser til barnetoget i Oslo. Når det er hopprenn i Holmenkollen på den årlige Holmenkollsøndagen, er hun å ofte finne på Kongetribunen sammen med Kongen og de andre i den sportsglade familien.

Prinsesse Ingrid Alexandra 16 år: – Trygg og flott • Budstikka

kronprinsesse ingrid alexandra youtube

Fra å være lita og søt, er hun blitt en trygg og flott 16-åring. Det klare blikket har imidlertid vært der i alle år, sier hun. Vagle trekker også fram kjolen prinsessen har på. - Akkurat som sin mor har prinsesse Ingrid Alexandra tydeligvis falt for Pia Tjeltas design. Kronprinsessen har brukt en rekke kjoler fra den norske designeren, og nå følger altså datteren etter. Det ser for øvrig ut som den samme kjole som prinsessen brukte under årets julefotografering. - Har ikke valgt selv I august fikk prinsessen, som en dag skal arve tronen etter sin far og bestefar, svært mye oppmerksomhet i forbindelse med sin konfirmasjon i Slottskapellet. - Som små barn kan vi ikke velge selv. Jeg vet ikke om du føler at du har valgt helt selv i dag heller, men det er et paradoks, dette med valg. For ingen mennesker kan velge det de blir født inn i. Likevel har ethvert menneske mulighet til å skape sitt eget liv, til å gjøre det beste ut av de gitte forutsetningene. Fylle det med sitt eget innhold, velge retning, verdier og måten å leve livet sitt på, sa blant annet kong Harald (82) under feiringen på Slottet i etterkant.

Kronprinsesse ingrid alexandra stan

kronprinsesse ingrid alexandra baby

Kronprinsesse ingrid alexandra williams

Prinsesse Ingrid Alexandra ble født 21. januar 2004 på Rikshospitalet i Oslo. Hun er "arveprinsesse", det vil si at hun en er arving til den norske tronen og en dag vil bli dronning. Da Prinsessen ble født, var mange veldig spente på om det ville bli en jente eller en gutt. Tidligere var det sånn at bare gutter arvet tronen. Men i 1990 ble Grunnloven forandret. Det ble bestemt at en prinsesse skulle ha samme rett til å arve tronen som en prins. Det eldste barnet skulle arve, uavhengig av om det var gutt eller jente. Så ble Prinsessen født, og hun er den første norske tronarvingen som er jente. Dåpen Prinsessen ble døpt 17. april 2004 i Slottskapellet, av biskop Gunnar Stålsett. Hun hadde mange faddere: Kong Harald, Kronprins Frederik av Danmark, Kronprinsesse Victoria av Sverige, Kong Felipe VI av Spania (som da hadde tittelen Prins Felipe av Asturias), Prinsesse Märtha Louise og sin mormor Marit Tjessem. Kong Harald bar Prinsessen til dåpen. Foto: Tor Richardsen, NTB scanpix. Den lille Prinsessen fikk navnet Ingrid Alexandra.

  1. Kronprinsesse ingrid alexandra de
  2. Kronprinsesse ingrid alexandra instagram
  3. Ved devices
  4. Kronprinsesse ingrid alexandra williams
  5. Projektor: Denne er en liten revolusjon - DinSide
  6. Høytider i islam images
  7. Hvordan trekke seg som styremedlem
  8. Kronprinsesse ingrid alexandra jones
  9. Kronprinsesse ingrid alexandra md
kronprinsesse ingrid alexandra lamy

Hjemme på Skaugum er det tradisjon for å vekke bursdagsbarnet med kake og gaver på sengen, forteller Vagle til Nettavisen. Feiringen stopper imidlertid ikke der. - Etter endt skoledag pleier familie, venner og faddere være invitert til selskap, forteller Vagle. BURSDAG: Tirsdag fyller prinsesse Ingrid Alexandra 16 år. Her er hun avbildet anledning prinsessens konfirmasjon. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix) - Aktiv 16-åring I likhet med andre16-åringen får også kongelige bursdagsgaver, gjerne fra deres private ønskeliste. - Prinsessen er en aktiv jente som kjører mye ski og surfer, så kanskje er utstyr til dette på ønskelista, spekulerer Vagle og fortsetter: - Vi vet at prinsessen flere ganger tidligere har fått kunst av bestemor Sonja, og det er vel ikke usannsynlig at hun får det i år også. Dronningen er jo kunstkjenner av rang! Helt siden 21. januar 2004 har prinsesse Ingrid Alexandras bursdag vært en offisiell flaggdag i Norge, i likhet med bursdagene til kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

  1. Regioner spania kart
  2. Cyber monday elkjøp amazon
  3. Oslo kommune startlån
  4. Hvor mye salt til kokt torsk
  5. Hva øker verdien på huset