Foss På Engelsk

Nrk Nett Tv Arkiv

August 30, 2021, 10:38 pm

Nå kan du fråtse i nesten 30 000 TV-programmer fra NRK-arkivet. Alle programmer som NRK har rettigheter til, er gjort tilgjengelig i NRK TV på nett. I NRK TV kan du blant annet få et gjensyn med de to reparatørene Pompel og Pilt. (Pompel, Gorgon vaktmester og Pilt. ) Foto: Jan Nordby, NRK. Totalt er det om lag 90 000 programmer i NRK TV. De siste par årene har NRK jobbet intenst med å digitalisere det historiske TV-arkivet fra de første sendingene på begynnelsen av 60-tallet og fram til 1997. Dette utgjør nesten 30 000 programmer som nå er lagt inn i NRK TV som en egen kategori; NRK-Arkivet. Her får du presentert høydepunkter som Lille lørdag, Fleksnes, Brødrene Dal, Lørdagskveld med Erik Bye og dramaserien Vestavind. Publikum kan selvfølgelig også selv søke på de programtitlene de ønsker et gjensyn med. NRKs mediedirektør Øyvind Lund er glad for at publikum nå har fått muligheten til å oppdage og gjenoppleve det historiske materialet. - NRK skal ta vare på, løfte fram og fortelle vår felles historie.

Nrk nett tv arkiv tv

nrk nett tv ipad

Nrk nett tv arkiv

Nrk nett tv arkiv online

  1. Nrk nett tv arkiv channel
  2. Nrk nett tv arkiv news
  3. Nrk nett tv arkiv
  4. Si opp nrk
  5. Nrk nett tv arkiv full
  6. Kontaktplast på fliser

Gammel nrk nett tv arkiv

Spøker for NRK-arkivet. Takket være en avtale mellom NRK og Norwaco, som ble undertegnet i 2013, fikk nordmenn tilgang til et gigantisk bibliotek bestående av TV-programmer som for mange for lengst hadde havnet i glemmeboka. Arkivet bestod av programmer som ble produsert av NRK mellom 1960 og 1997. Nå står dette arkivet i fare for å forsvinne. Som en konsekvens av at partene ikke har blitt enige om en ny avtale, vil potensielt 30 000 timer med innhold forsvinne fra NRKs videoavspiller. – Partene står langt fra hverandre Den nåværende kontrakten utgår 1. januar 2020. Foreløpig ser det ikke ut til at en løsning er i sikte. – Vi er i forhandlinger med Norwaco, men partene står langt fra hverandre, sier Øyvind Lund, mediedirektør i NRK til VG. Kjente klassikere som «Jul i Skomakergata», «Brødrene Dal», «Pompell og Pilt» og «Pelle Parafins Bøljeband» er blant innholdet som vil bli utilgjengelig fra nyttår. Kilde: Lesertips Stikkord: arkivet, NRK TV

NRK har de siste par årene jobbet med å digitalisere tv-arkivet sitt, helt fra de første sendingene på begynnelsen av 60-tallet og frem til 1997. Dette har nå resultert i en ny kategori på NRKs nett-tv-tjeneste, kalt NRK-Arkivet, skriver NRK i en pressemelding. Der man kan finne nesten 30. 000 programmer som tidligere har vært utilgjengelig på nett. Blant programmene finner man NRK-klassikere som Lille lørdag, Fleksnes, Brødrene Dal, Lørdagskveld med Erik Bye og dramaserien Vestavind. - NRK skal ta vare på, løfte fram og fortelle vår felles historie. Med dette har vi gjort NRKs TV-arkiv til en åpen skattkiste for de som ønsker gjensyn med gamle favoritter fra fjernsynets barndom på 60-tallet og framover. Arkivinnholdet er også en fantastisk kilde for alle som er nysgjerrig på samfunnsutviklingen i Norge etter andre verdenskrig, sier NRKs mediedirektør Øyvind Lund i meldingen. I tillegg til NRKs egenproduserte programmer har NRK-Arkivet også samlet alle Filmavisene fra 1941, deriblant filmer som ikke har vært vist siden de først ble sendt under okkupasjonsårene.

31 oktober, 2017 Nå spiller NRK TV på alle Chromecaster igjen, men hva skjedde egentlig? En helt enkel feil ødela gullrekka og Stjernekamp-finalen for et fåtall av våre Chromecast-brukere. Men hvorfor var det så vanskelig å finne feilen, og måtte det virkelig ta fire dager å fikse den? 6 september, 2017 Hjelp oss å teste ny iOS-app for NRK TV Det samme gode innholdet, men appen er kraftig forenklet for å gjøre det bedre å se TV i farten. 28 september, 2016 Hjelp oss å teste beta-avspilleren til NRKs nett-TV NRK-TVs nye nett-avspiller er nå ute i beta-versjon. Du kan blant annet spole ved hjelp av miniatyrbilder, og trenger ikke bruke Flash. Les mer om hvordan du kan bli med å teste: 23 september, 2016 Slik eksperimenterer vi med å lage episodebilder til NRKs Nett-TV Hva er egentlig TV uten bilder? Slik bruker vi roboter til å finne stillbilder fra video 3 desember, 2015 WebVtt undertekst produksjon: forbedring for NRK nett-tv Prototype i produksjon Jeg har tidligere skrevet om hvordan undertekster fra tekstekontoret vårt kommer ut i nett-tv.