Foss På Engelsk

Båt Bergen Newcastle

September 2, 2021, 11:14 am

Den var livlinjen til England – og måten tante Inger kom seg hjem. PÅ SKOLTEN: Mange møtte opp på Skolten da Englandsbåten kom. Noen skulle ta imot tilreisende. Andre skulle bare se. Her er det MS «Jupiter» som er på vei til kai. Foto: BT (arkiv) Publisert Publisert 15. juli 2018 Denne sommeren er det ti år siden Englandsbåten seilte inn i sin siste solnedgang. I 2008 la DFDS Seaways ned ruten som i et par hundre år var eneste forbindelse mellom Vestlandet og England. Familien min brukte båten flittig. Det skal jeg komme tilbake til. Båtruten mellom Bergen og Newcastle ble etablert på 1800-tallet, og folk ble fraktet over Nordsjøen i storm og stille, i januar og juli. Englandsbåten gikk uansett vær, spyposer lå på lugarene. På enkelte overfarter var det ikke annet å gjøre enn å sitte i ro og holde seg fast. Men det kunne også være så smult farvann at du kunne sole deg på dekk med noe godt fra taxfreen i en pose ved siden av. Skipene hadde flotte navn som «Jupiter», «Leda», «Venus», og de mer fantasiløse «Color Viking», «Princess of Norway» og «Queen of Scandinavia».

Båt fra bergen til newcastle

båt bergen newcastle city

Bergensavisen - 11 år etter Englandsbåten forsvant kommer erstatningen

Skottene kaster seg inn i kampen om «Englandsbåten» – NRK Rogaland – Lokale nyheter, TV og radio

Men saken kom igjen i 1889, nå som kombinert post og eksportrute, og den seiret. Etter tre dagers debatt bevilget Stortinget den 14. juni 1889 300 000 kroner for tre år på betingelse av at ruten skulle utstrekkes til Trondheim og med delvis anløp av Haugesund og Stavanger. » «Mercur» - «Ragnvald jarl» - «Britannia» «Og året etter kunne rutene ta til med Bergenskes «Mercur» og senere «Venus», bygget i 1893, Nordenfjeldskes «Ragnvald jarl» og Halvorsens «Norge» og fremfor alle «Britannia» - men Halvorsens del av ruten ble snart en skuffelse, for «Norge» forliste utenfor Stavanger og «Britannia» - Bergens stolthet og pryd – måtte under auksjonshammeren og ble solgt til utlandet for en spottpris. Halvorsen ble ruinert på denne båten. » «Britannia» var et elegant dampskip, bygd ved Laksevåg verksted. Det gjorde 15 mil og var i sin tid antagelig Skandinavias vakreste passasjerskip. Maskinen var laget i Skottland, men den var altfor stor, og under fart rystet skipet ganske forferdelig. » (Her sluttar Olsmo sin artikkel).

Båt bergen newcastle new jersey

  1. Båt bergen newcastle 2018
  2. Båt bergen newcastle 2016
  3. Gmail logg inn annen bruker st louis

– Det er flere kampanjer, på begge sider av Nordsjøen, og stadig flere som kjemper for å få tilbake denne ruta, sier han, og viser til den største av dem:. – Trenger åtte prosent av de reisende Det er The Office for National Statistics (ONS) som rapporterer om 1. 175 millioner reisende mellom Norge og Storbritannia. Ifølge Norwegian Seaways trengs det kun at åtte prosent av disse bruker ferjetilbudet, for at det skal kunne gå rundt økonomisk. Norwegian Seaways annonserte i november 2013 at de skulle starte opp igjen ferjeruten mellom Bergen, Stavanger og Newcastle i England. Men ifølge Bergens Tidende var det mangel på sponsorer i Bergen som førte til det den ikke kunne starte opp. ARKIVVIDEO (07. 11. 2013): Da Norwegian Seaways annonserte at de skulle starte ferjerute mellom Bergen, Stavanger og Newcastle i England. – Skotske myndigheter er positive Debatten i det skotske parlamentet ( som kan leses hos BBC) tar blant annet for seg utfordringer knyttet til passasjergrunnlag, økt konkurranse fra Ryan Air og Norwegian og drivstoffutgifter.

båt bergen newcastle hotel