Foss På Engelsk

Nedfrysning Av Mennesker

September 1, 2021, 2:42 pm
  1. Fryse ned mennesker - teoretisk og praktisk . - Page 2 - Samfunnsvitenskap - Diskusjon.no

JadeFalcon Innlegg: 733 Jeg tror det er en sannsynlighet at det er enten mikroskopiske liv. Men hva litt mer avansert oppbygget liv, som for eks insekter, fisk eller bløtdyrer? orbixx Innlegg: 3657 Si det. Ingen vet. Jeg så Dagsrevyen i kveld, og forskere mener at de har funnet et solsystem som kanskje kan ha liv. Nå husker jeg ikke avstanden i lysår, men mener at han sa at vi må reise i 300 000 år for å komme dit. Hvis noen har tenkt å reise dit, vil jeg bare opplyse at jeg ikke blir med på ferden. :) JadeFalcon Innlegg: 733 orbixx: Nå husker jeg ikke avstanden i lysår, men mener at han sa at vi må reise i 300 000 år for å komme dit. Hvis noen har tenkt å reise dit, vil jeg bare opplyse at jeg ikke blir med på ferden. : Klarer vi å utvikle elektrisk solseil teknologien og oppnår 20% av lysets hastighet, så kan vi nå systemet med de jordlignende planetene på 200 år. ynnory Innlegg: 48459 JadeFalcon: Klarer vi å utvikle elektrisk solseil teknologien og oppnår 20% av lysets hastighet, så kan vi nå systemet med de jordlignende planetene på 200 år.

Fryse ned mennesker - teoretisk og praktisk . - Page 2 - Samfunnsvitenskap - Diskusjon.no

  1. Kan mennesker overleve nedfrysing? | illvit.no
  2. Kryssordhjelp til øy i irskesjøen i kryssord.
  3. Nærsynt & langsynt, samtidig! - Åpent forum - Doktoronline - Forum
  4. Når vi finner liv. - Astronomi - VG Nett Debatt
  5. 17 mai ålesund
  6. Når skal det være stille i helgene come
  7. Sri lanka hovedstad

Hvis bare én enkelt av disse funksjonene blir skadet under nedfrysing eller opptining, risikerer hele organismen å dø. For øyeblikket er det ingen utsikt til at nedfrysings- og opptiningsteknikkene kan bli så gode at et menneske vil greie å overleve prosedyren. Derfor er det reelt sett bedre fremtidsutsikter i at man fryser ned den døde kroppen på den mest skånsomme måten.

nedfrysning av mennesker

Man må nødvendigvis bruke matematiske algoritmer for å prøve å motvirke noe av "entropien" (degenerasjonen av informasjon) som prosessen har medført. Om man kjenner til nøyaktig hvordan degenerasjonen av det aktuelle vevet/cellene/molekylene arter seg, kan man emulere denne tilstanden og dermed estimere/gjenskape hendelsen, for så å reversere resultatet for å hente tilbake det tapte. En form for omvendt interpolering med andre ord. Er tilstrekkelig mye informasjon bevart bør ikke amnesi og tilsvarende effekter bli et for stort problem. Så fremt man innehar en vis formaning av sitt tidligere jeg vil man i en ny hjerne (og kropp selvsagt) evne så ta til seg informasjon som normalt, og man vil dermed etterhvert skape en slags ad-hoc virkelighetsforståelse og realitet oppå den gamle. Problemet dersom dette blir mulig er jo om hjernen har ubegrenset kapasitet til å lagre ny informasjon. Hvor mange ganger kan man overføre jeg-et (som vil bestå av stadig mer akkumulert informasjon for hver gang det overføres til en ny hjerne) før det ikke lar seg gjøre lenger og man må ha en "større" hjerne eller begynne å fjerne informasjon?

Men for å forsøke å være litt seriøs... Vet dere hvor mange personer som nå ligger nedfrosne? Kanskje litt tidlig å tine opp noen... Kanskje litt googling kan bringe meg nær et svar. JadeFalcon: Men hva litt mer avansert oppbygget liv, som for eks insekter, fisk eller bløtdyrer? (et slags tillegg til bjelars innlegg) Det gir mer mening å snakke om flercellet liv. Det er en viss statistisk sannsynlighet for at avansert liv vil benytte celler - og "celler" i flertall. Det er derimot ingen automatikk at insekter, fisk eller bløtdyr (under vår klassifisering) er eller vil bli utviklet andre steder. Evolusjonen blir påvirket av en laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang rekke faktorer; hvorav vi bare kjenner noen få - og da mener jeg noen få av de som har påvirket livet her på jorda. Både bjelar, jeg og andre kan helt sikkert nevne noen av de faktorene, dersom du er interessert. ynnory: Vet dere hvor mange personer som nå ligger nedfrosne? Jeg kjenner til Walt Disney. Faren til Trygve Baugerud ble visst også forsøkt lagt i fryseren, men e-verket tok visst strømmen p. g. a. manglende betaling eller noe.

Ved så lave temperaturer er urea og glykose helt ubrukelig, derfor bruker man andre substanser som har vist seg å ha bedre effekt, eksempelvis dimetylsulfoksid. (Les mer om nedfrysning av organisk vev her og her. ) Innen kryonikk bruker man en prosess som både involverer gradvis og intervallbasert nedfrysning (ikke umiddelbar nedfrysning slik trådstarter postulerte) samt en blanding av ulike former for kjemikalier som motvirker problemene nedfrysningen har på vevet og cellene i kroppen. Froskene går i dvale, de "fryses" ikke ned. Innen kryonikk brukes det engelske ordet "vitrification" (forglassing) om en "nedfrysningsprosess" der nedkjøling og "størkning" forekommer uten at det formes iskrystaller. Dette oppnås som nevnt ved hjelp av ulike "cryopreservatives". litt off topic: fargoth hva jobber du som? Utrolig interessant tråd. Må følges med på! når det gjelder å oppbevare mennesker over lenger tid, så går d vel å putte dem i et lukket badekar med en slags spesiell væske. De menneskene som er nedfrosne i USA er jo død, altså de døde før de ble nedfryst.

Hun er Trygves mor og bor sammen med ham i en treroms leilighet på Hovseter i Oslo. Men helst ville de ha vært i huset ved foten av Rocky Mountains, der morfar Bredos legeme nå hviler. Festival for nedfryst morfar I 1994 ble både Trygve og Aud utvist fra USA på grunn av manglende visum. Trygve er prinsipiell motstander av pass og visum og hadde levd 14 år i USA uten papirer. Nyheten om at det lå en nedfryst norsk bestefar i et skur utenfor fjellbyen slo ned som en bombe, og gikk verden rundt i media. Oppstyret splittet bygdesamfunnet og skapte mye vondt blod. Men ti år senere har fjellfolket funnet ut at det beste er å snu det hele til noe positivt, og har startet å arrangere Frozen Dead Guy Days. I denne dokumentaren, som første gang ble sendt i 2005, reiser Aud tilbake for å avlegge Bredo en visitt. Hun ankommer bygda idet Frozen Dead Guy Days braker løs – hvordan reagerer Aud på arrangementer som hinderløp over kister? Hør Morfar on the rocks – en tre kvarters roadmovie om tørris, død og drømmen om å leve på ny.

Den britiske forskeren Aubrey de Grey mener at det første mennesket som vil bli 1000 år gammel, allerede er født. Han er en av mange forskere som mener kroppen er som en maskin eller en bil – at hvis du bytter ut gamle deler, så vil den fungere som normalt igjen. De nye medisinske og teknologiske gjennombruddene vil vi kunne bremse alderdom. Sigrid Bratlie, seniorrådgiver i Bioteknologirådet, mener det koker ned til spørsmålet: hvor gamle bør vi bli? – Hver dag kommer nye medisinske gjennombrudd og måter å forhindre dødsfall på, og mange av metodene vil kunne forlenge vår maksimale levealder. Men det er jo forskjell på å forhindre dødsfall og bremse eller stoppe aldring, sier hun til TV 2 og legger til: – Basert på hva som allerede er mulig, under utprøving eller hva vi ser potensiale for, så tror jeg ikke det er umulig at min levealder kan bli mellom 150 og 200 år. Men om vi bør, er en annen diskusjon. – Ingen etiske utfordringer Moen har doktorgrad i etikk, men ser ingen etiske utfordringer ved å skulle motvirke alderdom.

  1. Park og anlegg
  2. Kart gule sider list
  3. Udi dobbelt statsborgerskap skjema
  4. Gås oppskrift jamie oliver
  5. Hvorfor slukkes fm nettet 2017