Foss På Engelsk

Får Man Større Bryster Av P Piller

August 30, 2021, 3:19 am

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon P-piller inneholder to forskjellige hormoner: Østrogen og gestagen som ligner de hormonene som dannes i eggstokkene. På grunn av produktutvikling har hormonmengden i pillene stadig blitt mindre. Bivirkningene er dermed blitt færre og mindre alvorlige uten at p-pillenes effektive beskyttelse mot graviditet er redusert. De forskjellige p-pillene er satt sammen på tre forskjellige måter: Monofasiske piller: Alle tablettene inneholder samme mengde hormoner. To-fasepiller: I løpet av en måned tas to forskjellige slags tabletter med forskjellig mengde hormoner. Tre-fasepiller: I løpet av en måned tas tre forskjellige tabletter som inneholder forskjellige mengder av de to hormonene. Alle pillene tas i en bestemt rekkefølge og finnes i brett med 21 eller 28 tabletter. Anvendes 28-pakningen tas en pille hver dag uten opphold. Brukes 21-pakningen tas hormoner i 3 uker og deretter opphold i maximum 7 dager. Piller uten østrogen Tradisjonelle p-piller som inneholder østrogen og gestagen har dessverre også endel uønskede bivirkninger for mange kvinner.

Får man større bryster av p piller

  • Olsenbanden møter kongen og knekten
  • Tur i fjellet
  • Nav pensjon min side
  • P-piller gjør deg smartere - Dagbladet
  • Nyheter norge i dag
  • Lucia – helgen – Store norske leksikon
  • Kritisk blikk på sakkyndigrollen i barnefordelingssaker.

Prevensjon: Alt om p-piller - DinSide

P-piller gjør deg smartere - Dagbladet

Dette gir seg snart. Lysten på samleie kan avta, men det er forbigående. En sjelden gang kan p-pillebrukere få en liten stigning i blodtrykket. Noen kan få forbigående problemer med kontaktlinsene, som skyldes redusert utskillelse av tårevæske. Ved sjenerende bivirkninger utover 3 måneder bør et annet p-pillemerke eller annen prevensjon forsøkes. P-pillene beskytter ikke mot kjønnssykdommer. Ved ukjent partner bør kondom derfor brukes i tillegg. Sæddrepende salve kan også redusere risikoen for å bli smittet. Blodpropp: De pillene som kom på markedet for 30 år siden hadde et meget høyt hormoninnhold og ble forbundet med økt risiko for blodpropp. Dagens lavdose p-piller gir liten risikoøkning hos friske kvinner. Faren for å få blodpropp i et normalt svangerskap er mye større. Kreft: P-piller beskytter mot kreft i eggstokker og tydning for utvikling av livmorhalskreft er omdiskutert. Tidlig seksuell erfaring, røyking, mange samleiepartnere og enkelte virusinfeksjoner er viktigere risikofaktorer enn p-pillene.

Visse legemidler (antibiotika og medisiner mot epilepsi) kan redusere virkningen av p-pillene. Spør din lege hvis du er usikker. Hvem kan ikke bruke p-piller? P-piller frarådes til kvinner som har hatt blodpropp, brystkreft, hjerteinfarkt, annen hjertesykdom eller alvorlig leversykdom. Kvinner over 35 år som røyker skal ikke bruke p-pillen. Fordeler: P-pillene er et av våre sikreste prevensjonsmidler. De gir regelmessige blødninger, forstyrrer ikke samleiet og er enkle å bruke. Kvinner som bruker p-piller har mindre enn halvparten så stor risiko for å få svangerskap utenfor livmoren, kreft i eggstokkene eller livmoren, samt godartede svulster i brystene. I tillegg har p-pillene ofte en gunstig effekt på kviser, på sjenerende hårvekst og på muskelknuter i livmoren. Menstruasjonsblødningene blir ofte kortere og mindre, uregelmessige blødninger reduseres og menstruasjonssmertene minsker. Risikoen for egglederbetennelse og sterilitet kan også reduseres. Ulemper: I de første månedene kan enkelte kvinner få lette bivirkninger som kvalme, hodepine, ømhet i brystene, uregelmessig blødning eller dårlig humør.